COVID-19  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ


ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ .. ενημερώνεστε για τους ισχύοντες περιορισμούς, σχετικά με ταξίδι στη χώρα/περιοχή προορισμού. Σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στις ιστοσελίδες:και επίσης στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Υγείας ή των Πρεσβειών και Προξενείων των χωρών προορισμού. ΣΥΣΤΑΣΗ! αναβάλετε το ταξίδι σας αν έχετε πυρετό ή συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα κλπ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού


 • εφαρμόστε υγιεινή χεριών, συστήνεται συχνό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού εάν τα χέρια δεν είναι εμφανώς λερωμένα. Η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά την υγιεινή των χεριών.

 • εφαρμόστε αναπνευστική υγιεινή, συστήνεται η κάλυψη της μύτης και του στόματος κατά το βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντηλο ή με το εσωτερικό του αγκώνα. Απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου σε κλειστό ποδοκίνητο κάδο. Αποφυγή επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη και τα μάτια.

 • τηρήστε φυσική απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μέτρου σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 • εφαρμόστε τους κανόνες για τη χρήση μάσκας στη χώρα προορισμού.

 • αποφύγετε την επαφή με άτομα με συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα.

Είσοδος στην Ελλάδα


Πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες για την είσοδο στην Ελλάδα: https://travel.gov.gr

Μετά την επιστροφή


 • παρακολουθήστε την υγείας σας για 14 ημέρες.

 • παραμείνετε στο σπίτι αν εμφανίσετε πυρετό ή συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα κλπ έως και 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας. Αναζητήστε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας.

Προϋποθέσεις ταξιδιωτικές οδηγίες εξόδου/εισόδου από/πρός Ελλάδα και από/πρός Χώρα προορισμού προς περιορισμό της COVID-19 λοίμωξης. Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με τις ΝΕΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ για τους ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ή τους ΜΗ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ:

ΟΛΟΙ οι ΜΗ Ανεμβολίαστοι καθώς και οι ΜΗ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ταξιδιώτες 12 (δώδεκα) ετών και άνω, προς όλους τους προορισμούς ΕΛΛΑΔΑΣ, ηπειρωτικούς και νησιωτικούς, με ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, με ΠΛΟΙΟ, με ΤΡΕΝΟ και με ΚΤΕΛ θα υποχρεούνται:


 • να εμφανίζουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) έως 72 ώρες ή αρνητικό σαρανταοκτώ (48) ώρες διαγνωστικό RAPID τεστ αντιγόνου για COVID-19 πριν από την προγραμματισμένη πτήση.


Το σχετικό πιστοποιητικό πρέπει να προέρχεται είτε από ιδιωτικό εργαστήριο αναφοράς, είτε από ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία ή ιδιώτες γιατρούς, που πληρώνονται με δικά τους έξοδα. Γρήγορες διαγνωστικές εξετάσεις για τον COVID-19, που διεξάγονται σε δημοτικές κλινικές υγείας, γίνονται δεκτές εάν οι προαναφερθείσες εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν. Εάν οι δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό και παραμένουν έγκυρες κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος, τα σχετικά πιστοποιητικά γίνονται αποδεκτά υπό τους ίδιους όρους που έγιναν δεκτοί οι επιβάτες για είσοδο στην Ελλάδα.


 • Ανήλικοι από την ηλικία των τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) υποχρεούνται να υποβάλουν αρνητικό SELF τεστ  που πραγματοποιήθηκε έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση, επιβεβαιωμένο από το σχετικό πιστοποιητικό SELF τεστ, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, που εκδόθηκε από τον ιστότοπο στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

Αεροπορικά Εισιτήρια Εσωτερικού

Αεροπορικά Εισιτήρια Εξωτερικού

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Εσωτερικού

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια προς Ιταλία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη σελίδα αυτή δεν είναι εξαντλητικές. Βασίζονται στα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία που παρέχονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ και συλλέγονται από άλλες δημοσίως διαθέσιμες και έγκυρες εθνικές πηγές. To γραφείο μας, ενώ επιδιώκει την επικαιροποίηση των πληροφοριών, δεν φέρει καμία ευθύνη, ρητή ή σιωπηρή, όσον αφορά την πληρότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που περιλαμβάνονται στη σελίδα αυτή ή τις μεμονωμένες αποφάσεις που βασίζονται στις πληροφορίες αυτές.

Για οτιδήποτε θελήσετε παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@himalayatravel.gr ή στο 210-3225159


 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept