Ταξιδιωτικές Οδηγίες COVID-19


Αεροπορικά Εισιτήρια Εσωτερικού


Όλοι οι επιβάτες, από την ηλικία των δώδεκα (12) ετών και άνω σε πτήσεις εσωτερικού, ανεξάρτητα από το αεροδρόμιο προορισμού, πρέπει να πληρούν μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό για τον COVID-19 τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν από την προγραμματισμένη άφιξη και να φέρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο έχει εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας.


  Σε περίπτωση αλλοδαπών από το εξωτερικό, να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό κατά του  COVID-19 τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν από την προγραμματισμένη άφιξη και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά ή ρωσικά, που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.


  Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το όνομα του ατόμου, τον τύπο του εμβολίου που δόθηκε, τον αριθμό των δόσεων και τις ημερομηνίες εμβολιασμού. Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ είναι επίσης αποδεκτό. Εάν οι δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό και παραμένουν έγκυρες κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος, τα σχετικά πιστοποιητικά γίνονται αποδεκτά υπό τους ίδιους όρους που έγιναν δεκτοί οι επιβάτες για είσοδο στην Ελλάδα


 • Παρουσίαση πιστοποιητικού ανάρρωσης COVID-19 με την παρουσίαση θετικού αποτελέσματος COVID-19 Αntigen, PCR ή RT-PCR που εκδόθηκε τουλάχιστον 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό αποτέλεσμα και ισχύει έως και 180 ημέρες μετά το πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Η πρώτη θετική διάγνωση πρέπει να προέρχεται είτε από δημόσια αρχή σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, είτε από εργαστήρια αναφοράς της χώρας καταγωγής ή διέλευσης, δημόσια ή ιδιωτικά, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά τα ιδιωτικά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρα στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά ή ρωσικά.


 • Οι ανεμβολίαστοι καθώς και οι μη πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες 12 (δώδεκα) ετών και άνω, προς όλους τους προορισμούς Ελλάδας, ηπειρωτικούς και νησιωτικούς, με αεροπλάνο, με πλοίο, με τρένο και με κτελ θα υποχρεούνται να εμφανίζουν αρνητικό μοριακό test (PCR) έως 72 ώρες ή αρνητικό rapid test έως 48 ώρες, πριν από την προγραμματισμένη πτήση. Το σχετικό πιστοποιητικό πρέπει να προέρχεται είτε από ιδιωτικό εργαστήριο αναφοράς, είτε από ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία ή ιδιώτες γιατρούς, που πληρώνονται με δικά τους έξοδα. Γρήγορες διαγνωστικές εξετάσεις για τον COVID-19, που διεξάγονται σε δημοτικές κλινικές υγείας, γίνονται δεκτές εάν οι προαναφερθείσες εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν. Εάν οι δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό και παραμένουν έγκυρες κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος, τα σχετικά πιστοποιητικά γίνονται αποδεκτά υπό τους ίδιους όρους που έγιναν δεκτοί οι επιβάτες για είσοδο στην Ελλάδα.


 • Ανήλικοι ταξιδιώτες από την ηλικία των τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) υποχρεούνται να υποβάλουν αρνητικό self test που πραγματοποιήθηκε έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση, επιβεβαιωμένο από το σχετικό πιστοποιητικό self test, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, που εκδόθηκε από τον ιστότοπο στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.


 • Σημαντικές πληροφορίες από/προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σχετικά με το ταξίδι σας θα βρείτε ΕΔΩΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη σελίδα αυτή δεν είναι εξαντλητικές. Βασίζονται στα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία που παρέχονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ και συλλέγονται από άλλες δημοσίως διαθέσιμες και έγκυρες εθνικές πηγές. To γραφείο μας, ενώ επιδιώκει την επικαιροποίηση των πληροφοριών, δεν φέρει καμία ευθύνη, ρητή ή σιωπηρή, όσον αφορά την πληρότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που περιλαμβάνονται στη σελίδα αυτή ή τις μεμονωμένες αποφάσεις που βασίζονται στις πληροφορίες αυτές.


Σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίσετε δυσκολία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο: 2103225159 ή  info@himalayatravel.gr


 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273 emergency
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept