Ταξιδιωτικές Οδηγίες COVID-19


Αεροπορικά Εισιτήρια Εξωτερικού


 1. ΕΜΒΟΛΙΑ

Όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τουλάχιστον 14 ημέρες πριν το ταξίδι, θα πρέπει να εκδόσουν την “Βεβαίωση εμβολιασμού SARS-COV-2” από την πλατφόρμα www.gov.gr και να την έχουν μαζί τους. Ορισμένες χώρες αρκούνται σε αυτό το Πιστοποιητικό, αλλά άλλες χώρες απαιτούν επιπλέον και μοριακό τεστ PCR.

 1. ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ PCR

Όλα τα μοριακά τεστ (PCR) θα πρέπει να γίνονται και για τα 2 σκέλη του ταξιδιού σε συγκεκριμένο χρόνο πριν το ταξίδι, (πχ: άλλες χώρες απαιτούν 48 ώρες πριν, άλλες 72 ώρες πριν). Φροντίστε τα ραντεβου σας νωρίτερα με τα κατά τόπους κέντρα ελέγχου. Κατά την προσέλευσή σας για το PCR θα πρέπει να έχετε και τον ΑΜΚΑ σας. Το αρνητικό αποτελέσμα θα πρέπει να είναι γραμμένο στα Αγγλικά και εκτός από το αποτέλεσμα να αναγράφει επίσης στα Αγγλικά: το όνομα, το επίθετο και την ημερομηνία γεννήσεώς σας. 

 1. ΦΟΡΜΑ PLF (Passenger Locator Form)

Όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων (πτήσεις από το εξωτερικό προς την Ελλάδα), σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο της Ελλάδας, πρέπει το αργότερο έως 24 ώρες (μια μέρα πριν) από την κάθε πτήση τους, να έχουν συμπληρώσει οι ίδιοι το Passenger Locator Form (PLF) της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το Ελληνικό PLF, μπορείτε να το βρείτε εδώ: travel.gov.gr. Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης δεν έχει συμπληρώσει το PLF, δεν θα μπορεί να επιβιβαστεί στην πτήση του.


Μετά την ηλεκτρονική συμπλήρωση του PLF, οι επιβάτες θα λάβουν στο email τους ένα QR code, πριν πάνε στο αεροδρόμιο. Οι επιβάτες πρέπει να εκτυπώσουν και να κρατήσουν τον κωδικό QR  και σε ηλεκτρονική μορφή, για το check in τους στο αεροδρόμιο.

 1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΜΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

Πληροφορίες και διασύνδεση με τις φόρμες εισόδου της χώρας προορισμού, μπορείτε να αναζητήσετε στο link: el.aegeanair.com/travel-updates, ή από τις Δημόσιες Αρχές της χώρας που επισκέπτεστε.

 1. ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πιθανή καραντίνα στην χώρα προορισμού. Λόγω συχνών αλλαγών στις οδηγίες αυτές, συνίσταται στους επιβάτες να επισκέπτονται τις επίσημες ιστοσελίδες των Αρμόδιων Αρχών στη χώρα που θέλουν να ταξιδέψουν, προκειμένου να είναι πλήρως ενημερωμένοι ή να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους προξενεία ή πρεσβείες.


Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις αναφορικά με τον τρόπο συμπλήρωσης & λειτουργίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο υποστήριξης του travel.gov.gr, καλώντας στο (0030) 215 560 5151 Δευτέρα –  Παρασκευή 08:00-20:00 ή στέλνοντας email στο generalsecretary@civilprotection.gr / generalsecretary@gscp.gr


Περιπτώσεις ταξιδιού έκτακτης ανάγκης που είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το προκαθορισμένο όριο υποβολής πριν από την πτήση, θα εξετάζονται ανά περίπτωση από τις κρατικές αρχές. Ενημέρωση αποδοχής ή απόρριψης του αιτήματος θα αποστέλλεται με e-mail στους ενδιαφερόμενους.


Δειγματολειπτικά κάποιοι επιβάτες ενδέχεται να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο και κατά την άφιξη ο οποίος είναι υποχρεωτικός και το κόστος του test καλύπτεται από τις Δημόσιες Αρχές είτε από τον ίδιο τον επιβάτη. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος υποβάλλονται σε υπό επίβλεψη καραντίνα δεκατεσσάρων (14) ημερών στον τόπο κατοικίας τους ή σε ξενοδοχείο που ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες και καθορίοζυν ποιος επιβαρύνεται για όλα τα έξοδα.


Σημαντικές πληροφορίες για το ταξίδι σας από/προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών  θα βρείτε εδώ: www.aia.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη σελίδα αυτή δεν είναι εξαντλητικές. Βασίζονται στα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία που παρέχονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ και συλλέγονται από άλλες δημοσίως διαθέσιμες και έγκυρες εθνικές πηγές. To γραφείο μας, ενώ επιδιώκει την επικαιροποίηση των πληροφοριών, δεν φέρει καμία ευθύνη, ρητή ή σιωπηρή, όσον αφορά την πληρότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που περιλαμβάνονται στη σελίδα αυτή ή τις μεμονωμένες αποφάσεις που βασίζονται στις πληροφορίες αυτές.

Σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δυσκολία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@himalayatravel.gr


 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273 emergency
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept