Προσκυνηματικό ταξίδι 


ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ


Ιεροσόλυμα – Βηθλεέμ – Σαραντάριο – Τιβεριάδα

Ιορδάνης – Προφήτης Ελισσαίος – Άγιος Γεράσιμος Ιορδανίτης

Άγιος Θεοδόσιος – Άγιος Σάββας – Βηθανία – Τιβεριάδα


6 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


12 – 17  ΙΟΥΛΙΟΥ  2021


Δευτέρα 12/07/2021 – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: 07:30 π.μ. συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση στις 10:10 π.μ. με πτήση της ELAL 12:10 μ.μ. άφιξη στο Τελ Αβίβ και άμεση αναχώρηση για προσκύνημα στη Λύδα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια φτάνουμε στα Ιεροσόλυμα για να ξεκινήσουμε το προσκύνημα μας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Τάφος του Κυρίου. Το βράδυ άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Israel-Ag.GeorgiouLydda-freepersonalfotoSmall

Τρίτη 13/07/2021 – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Μετά το πρωινό ξεκινάμε το πρόγραμμά μας στην Αγία Πόλη με την προκαθορισμένη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να πάρουμε ευλογία του Πατριάρχου κ.κ.Θεοφίλου (εφ’όσον είναι εφικτόν). Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Ναό της Αναστάσεως όπου θα συνεχίσουμε το προσκύνημα μας στον φρικτό Γολγοθά, θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, και τα παρεκκλήσια: «Μη μου Άπτου», «των Κλαπών», του «Λογγίνου του Εκατοντάρχου», «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου», του «Ακάνθινου Στεφάνου», την «Κολώνα της Φραγκέλωσης», το Σπήλαιο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην οδό του Μαρτυρίου: θα επισκεφθούμε τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, Ιερά Μονή Ιωακείμ & Άννης, το Πραιτώριο και συνεχίζοντας θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου στη Γεσθημανή και στον Τάφο  της Θεοτόκου. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε τον κήπο της Αγωνίας, την Εκκλησία των Εθνών και την Ανάληψη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Israel-Filaki-tou-Xristou-Praitorio

Τετάρτη 14/07/2021 – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος  και στη συνέχεια θα μεταβούμε στον Ιορδάνη Ποταμό (πραγματικό σημείο της βαπτίσεως) όπου θα γίνει Αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα. Συνεχίζουμε στην Ιεριχώ στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και θα επισκεφθούμε την Ιερά  Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση και 23:00 αναχώρηση για ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Israel-Markella--Iordanis-Simio-Vaptiseos

Πέμπτη 15/07/2021 – ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ: Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου απ’όπου θα ακολουθήσει μετάβαση με τοπικά ΤΑΧΙ στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Επιστρέφοντας θα περάσουμε από τη Βηθανία για να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Συνεχίζουμε στο χωρίο των Ποιμένων και κλείνουμε τη μέρα μας με προσκύνημα στο Ναό της Γεννήσεως που έκτισε η Αγία Ελένη πάνω από το Σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού, την Αγία Φάτνη και το Σπήλαιο των Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Israel-o-Topos-Gennisis

Παρασκευή 16/07/2021 – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ: Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Τιβεριάδα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου. Συνεχίζουμε στο Θαβώριο όρος που στην κορυφή του έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στη λίμνη της Τιβεριάδος ή Γεννησαρέτ (προαιρετικός διάπλους της λίμνης της με παραδοσιακό πλοιάριο). Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

Tiveriada-freepixabayfoto-sea-4026566_1920-big

Σάββατο 17/07/2021 – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών Θεοδόχου στον λόφο Καταμόνας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών όπου βρίσκεται ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος) το σπίτι του Αγίου Ιωάννου, και τόπος κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα μεταβούμε για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως ή σε άλλα προσκυνήματα μέσα στη παλιά πόλη και ελεύθερος χρόνος για αγορές. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση από τα Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο 17:30 άφιξη στο αεροδρόμιο BEN GURION για την πτήση της επιστροφής μας με ELAL 20:45 και άφιξη στην Αθήνα  22:55 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Israel-Ierosolyma1-small-freefoto-848401_640

Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή από: 590 € 

 

( επιπλέον επιβάρυνση μονοκλίνου δωματίου από: +120 € )


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις ELAL

          12/7/2021   LY 542    AΘΗΝΑ-ΤΕΛΑΒΙΒ    10:10 – 12:10

          17/7/2021   LY 543    ΤΕΛΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ    20:45 – 22:55

 

 • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 • Όλες οι μεταφορές στους Αγίους Τόπους βάσει προγράμματος
 • 5 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ ή στα Ιεροσόλυμα
 • Ημιδιατροφή (Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο)
 • Ελληνόφωνος Συνοδός – Ξεναγός στους Αγίους Τόπους
 • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στο όρος Θαβώρ
 • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
 • Φόροι και Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


 • Φιλοδωρήματα ( 25 € το άτομο – πληρώνονται επί τόπου)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ


Μετάβαση στο Σαραντάριο Όρος

– με ΤΑΧΙ 10 € το άτομο   ή   με ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ 14 € το άτομο


Βόλτα με καΐκι στη λίμνη Τιβεριάδας

– 10 € περίπου το άτομο

Η ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, εάν παραστεί λόγος και για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά ή τις ώρες των ξεναγήσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ασφάλεια Ατυχήματος/Ξαφνικής Ασθένειας για κάλυψη καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού εκτός Ελλάδος (Πιθανώς να καθίσταται υποχρεωτική για ταξίδι στο Ισραήλ, οπότε θα πρέπει να ενσωματώσουμε το κόστος στην τιμή πακέτου μόλις γνωρίζουμε περισσότερα).

Υπερήλικες ταξιδιώτες ή με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  πριν ταξιδέψουν.

Για το ταξίδι στους Άγιους Τόπους (Ισραήλ) απαιτείται Διαβατήριο το οποίο να ισχύει τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία αναχώρησης.

Για διαθεσιμότητα και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@himalayatravel.gr

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept