ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜA


για τον εορτασμό της


 ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Λύδα Τάφος Αγίου Γεωργίου – Φρέαρ του Ιακώβ – Σαμάρεια – Nαός Αγίας Φωτεινής

Ναός Αναστάσεως – Πανάγιος Τάφος – Ιερός Τόπος Αποκαθήλωσης – Γολγοθάς – Οδός Μαρτυρίου

Πραιτώριο – Γεσθημανή – Τάφος Παναγίας – Όρος Ελαιών – Εκκληδία των Εθνών – Ανάληψη – Χωριό των Ποιμένων

Βηθλεέμ – Ναός & Σπήλαιο Γέννησης – Μονή Αγίου Θεοδοσίου – Μονή Αγίου Σάββα – Ιεριχώ – Σαραντάριο Όρος

Ιορδάνης Ποταμός – Μονή Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτου – Γαλιλαία – Όρος Θαβώρ – Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος

Ναζαρέτ – Κανά – Καπερναούμ – Τιβεριάδα – Ιεροσόλυμα – Μονή Αγίου Συμεών <Κατα Μόνας> – Μονή Τιμίου Σταυρού


6 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ-ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


25 – 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020


Παρασκευή 25.09.2020, Αθήνα – Τελ Αβίβ – Λύδα – Σαμάρεια: 04:00 Άφιξη-Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και αναχώρηση με την πτήση της ALITALIA 823 στις 06:10 με προορισμό το Τελ Αβίβ.  Άφιξη στο Αεροδρόμιο Ben Gurion στις 08:10 και άμεση αναχώρηση για προσκύνημα στη Λύδα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Σαμάρεια όπου θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ μέσα στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου βρίσκεται και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου. Απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


Σάββατο 26.09.2020, Ναός Της Αναστάσεως – Οδός Μαρτυρίου – Γεσθημανή – Όρος Ελαιών:  Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Αγία Πόλη με πρώτο μας σταθμό τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, το Ιερό Κουβούκλιο και στον  Τάφος του Κυρίου, τον φρικτό Γολγοθά και τα παρεκκλήσια. Στη συνέχεια θα βαδίσουμε στην Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίστηκε και δικάστηκε ο Κύριος και στο Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, όπου γεννήθηκε η Παναγία για να φτάσουμε στη Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε στο Τάφο της Παναγίας που βρίσκεται και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και τον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου. Συνεχίζουμε για να ανέβουμε στο Όρος των Ελαιών, όπου και η Εκκλησία των Εθνώνκαι στην Ανάληψη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βηθλεέμ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


Κυριακή 27.09.2020, ΕΟΡΤΗ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – Βηθλεέμ: Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τα Ιεροσόλυμα  όπου θα συμμετάσχουμε στη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό της Αναστάσεως για τον εορτασμό της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την  Έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, συνάντηση με τον Πατριάρχη για καλωσόρισμα και ευλογία. Επιστρέφοντας στη Βηθλεέμ, επόμενη στάση θα είναι το Χωριό των Ποιμένων και στη Βηθλεέμ θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή Ναό της Γέννησης και θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γέννησης του Κυρίου, θα θαυμάσουμε τα μοναδικά μωσαϊκά και τον εκπληκτικό της διάκοσμο. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


Δευτέρα 28.09.2020, Άγιος Θεοδόσιος – Άγιος Σάββας – Σαραντάριο Όρος – Ιορδάνης – Άγιος Γεράσιμος:  Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την έρημο της Ιουδαίας την Ι.Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και μετάβαση με ταξί στην Ι.Μονή του Αγ.Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες, στις οποίες οι μοναχοί βγάζουν άγια λείψανα για να προσκυνήσουν). Κατευθυνόμαστε στην περιοχή της Ιεριχούς , στο Σαραντάριο Όρος με την ομώνυμη μονή, στην οποία η ανάβαση πραγματοποιείται με τελεφερίκ ή ταξί κι από όπου θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στην Κοιλάδα της Ιεριχούς και τη Νεκρά Θάλασσα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου (όπου θα τελεστεί συμβολικό βάπτισμα) και θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


Τρίτη 29.09.2020, Γαλιλαία:  Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Γαλιλαία στη Βόρεια περιοχή του Ισραήλ όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτόπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού, την Κανά όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου με τη μετατροπή του νερού σε οίνο και τελέστηκε ο γάμος της Κανά. Νωρίς το μεσημέρι, άφιξη στην περιοχή της Λίμνης Γεννησαρέτ,  όπου θα επισκεφθούμε τον Ι.Ναό Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Καπερναούμ, την Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στη πόλη της Τιβεριάδος, εκεί όπου ο Κύριος κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα. Προαιρετικό γεύμα ή διάπλους στη λίμνης με παραδοσιακό καΐκι. Το βράδυ επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.


Δευτέρα 30.09.2020, Τίμιος Σταυρός – Κατα Μόνας – Σιών – Ιεροσόλυμα – Τελ Αβιβ – Αθήνα:  Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση από τη Βηθλεέμ για να επισκεφθούμε πάλι τα Ιεροσόλυμα. Καθ’οδόν θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγ.Συμεών «Κατά Μόνας», την Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών όπου βρίσκεται ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος και το σπίτι της Παναγίας. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Ι.Ναό της Αναστάσεως και εφ’όσον είναι εφικτό και στα κοντινά προσκυνήματα όπως την Ι.Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας και την Ι.Μονή Μεγάλης Παναγιάς. Μετά το μεσημέρι αναχώρηση από τα Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο Ben Gurionστο Τελ Αβίβ και την πτήση της επιστροφής μας με αναχώρηση 19:55 και άφιξη στη Αθήνα 22:10.

Israel-Ag.GeorgiouLydda-freepersonalfotoSmall
Israel-Naos-Anastaseos-Skales-Golgotha-freepixabayfoto-stairs-4164031_1920
Israel-Markella-PersonalFoto-Naos-Gennisis-Vithleem-big
Israel-SarantarioOros-freepersonalfotosmall
Tiveriada-freepixabayfoto-sea-4026566_1920-big
Israel-NaosAnastaseosIerosolyma1-freepersonalfoto

Σημείωση: Η ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων, εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν και κυρίως λόγω αυξημένης κίνησης στα Ιερά Προσκυνήματα.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


  από 610 € κατ`άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο

(επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου + 110 €)


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις ALITALIA, φόρους αεροδρομίου & επίναυλο καυσίμων

25.09.2020    AZ 823  ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛΑΒΙΒ  Aναχώρηση 06:10 – Άφιξη 08:10
30.09.2020    AZ 822  ΤΕΛΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ  Aναχώρηση 19:55 – Άφιξη 22:10

 • Όλες οι Μεταφορές με λεωφορείο στους Αγίους Τόπους όπως ορίζει το πρόγραμμα
 • 5 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MANOLY PLAZA στην Βηθλέεμ
 • Ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο)
 • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στο όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα
 • Συνοδός/Ξεναγός στους Αγίους Τόπους
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, Φόροι, Φ.Π.Α, Φιλοδωρήματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (πληρώνονται επι τόπου – ανά άτομο)

 • ταξί 10  € ή τελεφερίκ 14 € για το Σαραντάριο Όρος
 • προαιρετική βόλτα με καϊκι στη Λίμνη Τιβεριάδος 10 €
 • Τυχόν άλλοι είσοδοι σε προσκυνήματα

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Προτείνουμε Ασφάλεια Ατυχήματος / Οξύ Επείγον Περιστατικό Ασθενείας INTERAMERICAN για κάλυψη καθ`όλη τη διάρκεια του ταξιδιού εκτός Ελλάδος με κόστος 12 € το άτομο.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 • Οι ταξιδώτες υπερήλικες ή με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν ταξιδέψουν καθώς επίσης να φροντίζουν να ασφαλίζονται για ατύχημα ή και για ασθένεια.
 • Για το ταξίδι στους Άγιους Τόπους (Ισραήλ) απαιτείται Διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να ισχύει 6 μήνες μετά την ημερομηνία αναχώρησης του ταξιδιού.
 • Σημειώστε ότι η κοστολόγηση έχει γίνει βάση σημερινής ισοτιμίας δολαρίου και στις σημερινές τιμές φόρων αεροδρομίων και φόρων καυσίμων. Οποιαδήποτε σοβαρή διαφοροποίηση των ανωτέρω θα επιφέρει πιθανή αλλαγή τιμής, για την οποία θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως και της οποίας η διαφορά θα πρέπει να εισπραχθεί με την εξόφληση του υπολοίπου ποσού, τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 • Κατά την μετάβαση σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά.
 • Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


κα ΜΠΕΣΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΕΑ ( τηλέφωνο 21-3225159 -εσωτ. 101- )


 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept