Israel-Ierosolyma-small-pixabayfreefoto-NaosAnastaseos-2070814_640 (1)

Προσκυνηματικό ταξίδι του Αγίου Πνεύματος


ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ


Ιεροσόλυμα – Αγία Σιών – Βηθλεέμ – Χωριό Ποιμένων – Σαραντάριο

Ιορδάνης – Προφήτης Ελισσαίος – Άγιος Γεράσιμος Ιορδανίτης

Άγιος Θεοδόσιος – Άγιος Σάββας – Βηθανία – Τιβεριάδα7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ          18 – 24  ΙΟΥΝΙΟΥ  2021


Παρασκευή 18/06/2021 – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Ώρα 07:30 π.μ. συνάντηση στο αεροδρόμιο, αναχώρηση στις 10:10 π.μ. με πτήση της ELAL, 12:10 μ.μ. άφιξη στο Τελ Αβίβ και άμεση αναχώρηση για προσκύνημα στη Λύδα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια φτάνουμε στα Ιεροσόλυμα για να ξεκινήσουμε το προσκύνημα μας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Τάφος του Κυρίου.  Το βράδυ φτάνουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

Israel-Ag.GeorgiouLydda-freepersonalfotoSmall

Σάββατο 19/06/2021 – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Μετά το πρωινό ξεκινάμε το πρόγραμμά μας στην Αγία Πόλη στο Ναό της Αναστάσεως όπου θα συνεχίσουμε το προσκύνημα μας στον φρικτό Γολγοθά, θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, και τα παρεκκλήσια: «Μη μου Άπτου», «των Κλαπών», του «Λογγίνου του Εκατοντάρχου», «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου», του «Ακάνθινου Στεφάνου», την «Κολώνα της Φραγκέλωσης», το Σπήλαιο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην οδό του Μαρτυρίου: θα επισκεφθούμε τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, Ιερά Μονή Ιωακείμ & Άννης και το Πραιτώριο και συνεχίζοντας θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου στη Γεσθημανή και στον Τάφο της Θεοτόκου. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε τον κήπο της Αγωνίας, την Εκκλησία των Εθνών και την Ανάληψη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

Israel-ViaDolorosa-pixabayfreefoto-small-107949_1920

Κυριακή 20/06/2021  –  Πεντηκοστής , ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ – ΒΗΘΛΕΕΜ – ΧΩΡΙΟ ΠΟΙΜΕΝΩΝ: Εκκλησιασμός στο Ναό της Αναστάσεως και επίσκεψη στο Πατριαρχείο και συνάντηση με το Μακαριώτατο κκ. Θεόφιλο (εφ’όσον είναι εφικτό).  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών όπου βρίσκεται ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος) το σπίτι του Αγιου Ιωάννου, και τόπος κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το χωρίο των Ποιμένων και θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Γεννήσεως που έκτισε η Αγία Ελένη πάνω από το Σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού, την Αγία Φάτνη και το Σπήλαιο των Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Israel-o-Topos-Gennisis

Δευτέρα 21/06/2021 – Αγίου Πνεύματος , ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ  ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΤΗΣ: Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους και στη συνέχεια στον Ιορδάνη Ποταμό (πραγματικό σημείο της βαπτίσεως) θα γίνει Αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και συνεχίζουμε στην Ιεριχώ να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Israel-SarantarioOros-freepersonalfotosmall

Τρίτη 22/06/2021 – ΆΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΒΗΘΑΝΙΑ: Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου απ’όπου θα ακολουθήσει μετάβαση με τοπικά ΤΑΧΙ στην Ιερά Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Επιστρέφοντας θα περάσουμε από τη Βηθανία για να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών Θεοδόχου στον λόφο Καταμόνας (εφ’όσον είναι εφικτό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Israel-MoniAgiouSavva1-freepersonalfotosmall

Τετάρτη 23/06/2021 – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ: Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Τιβεριάδα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου. Συνεχίζουμε  στο Θαβώριο όρος που στην κορυφή του έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στη λίμνη της Τιβεριάδος ή Γεννησαρέτ (προαιρετικός διάπλους της λίμνης της με παραδοσιακό πλοιάριο). Βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Israel-LimniTiveriadas-small-pixabayfreefoto-438531_640

Πέμπτη 24/06/2021 – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής μας 12:20 μ.μ. με ELAL και άφιξη στην Αθήνα 14:30  στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος,

Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή από: 655 € 

 

( επιπλέον επιβάρυνση μονοκλίνου δωματίου από: +120 € )


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις ELAL

          18/6/2021   LY 542    AΘΗΝΑ-ΤΕΛΑΒΙΒ    10:10 – 12:10

          24/6/2021  LY 543    ΤΕΛΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ    12:20 – 14:30

 

 • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 • Όλες οι μεταφορές στους Αγίους Τόπους βάσει προγράμματος
 • 6 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ ή στα Ιεροσόλυμα
 • Ημιδιατροφή (Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο)
 • Συνοδός – Ξεναγός στους Αγίους Τόπους
 • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στο όρος Θαβώρ
 • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
 • Φόροι και Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


 • Φιλοδωρήματα ( 25 € το άτομο – πληρώνονται επί τόπου)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ


Μετάβαση στο Σαραντάριο Όρος

– με ΤΑΧΙ 10 € το άτομο   ή   με ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ 14 € το άτομο


Βόλτα με καΐκι στη λίμνη Τιβεριάδας

– 10 € περίπου το άτομο

Η ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, εάν παραστεί λόγος και για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά ή τις ώρες των ξεναγήσεων.

Σημείωση: Ασφάλεια Ατυχήματος/Ξαφνικής Ασθένειας για κάλυψη καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού εκτός Ελλάδος (Πιθανώς να καθίσταται υποχρεωτική για ταξίδι στο Ισραήλ, οπότε θα πρέπει να ενσωματώσουμε το κόστος στην τιμή πακέτου μόλις γνωρίζουμε περισσότερα).

Υπερήλικες ταξιδιώτες ή με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  πριν ταξιδέψουν.

Για διαθεσιμότητα και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@himalayatravel.gr

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept