ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ COVID – ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΛΟΙΟ


 1. Η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία και στα θαλάσσια ταξί από τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας προς τα νησιά, επιτρέπεται εφόσον  οι επιβάτες έχουν συμπληρωμένο το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας.


 2. Η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία και τα θαλάσσια ταξί από την ηπειρωτική χώρα προς τα νησιά, επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες έχουν συμπληρώσει το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας, καθώς και την δήλωση υγείας ακτοπλοίας στον παρακάτω σύνδεσμο https://sea.travel.gov.gr/#/, και επιπλέον να επιδεικνύουν τα απαραίτητα έγγραφα (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή) με τα οποία πιστοποιούν τα αποτελέσματα ελέγχων και εμβολιασμού κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίου:

Συγκεκριμένα, από τις 5 Ιουλίου, για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται: 

Για τους ενήλικες:


α) πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών) ή πιστοποιητικό νόσησης ή
β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή
γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες

Για ανήλικους


 • Για ανήλικους 12 έως 17 ετών ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, και δεν μπορούν να ταξιδέψουν μόνο με τη διενέργεια self-test.

 • Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα

 • Στην επιστροφή από τα νησιά είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών. Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα του self test για την επιστροφή των πολιτών από τα νησιά θα πρέπει να δηλώνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και από εκεί να λαμβάνουν τη βεβαίωση. Οι χειρόγραφες βεβαιώσεις δεν θα γίνονται δεκτές, δηλαδή αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος για τη μετάβαση προς τα νησιά.

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και:

α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.


β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις, ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Σε συνέχεια της από 25/05/21 εγκυκλίου μας, με Αρ. Πρω. VK/ev/S/1399/21, σας ενημερώνουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα ακόλουθα:

 1. Από τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο, Καβάλα, Βόλος και Θεσσαλονίκη) προς τα νησιά, το έντυπο «Προ-Επιβίβασης Εντοπισμού Επιβάτη», πρέπει απαραιτήτως να το συμπληρώνουν οι επιβάτες και να το παραδίδουν μαζί με το εισιτήριό τους, επιδεικνύοντας τα απαραίτητα έγγραφα (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή) με τα οποία πιστοποιούν τα αποτελέσματα ελέγχων και εμβολιασμού στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίου.


 2. Από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο, Καβάλα, Βόλος και Θεσσαλονίκη), οι επιβάτες πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώνουν και να παραδίδουν μαζί με το εισιτήριό τους, το έντυπο «Προ-Επιβίβασης Εντοπισμού Επιβάτη», πριν την επιβίβαση.


 3. Μεταξύ ενδιάμεσων νήσων (π.χ, Ρόδος-Σύμη, Ρόδος-Κως, κ.λ.π.), δεν απαιτείται οι επιβάτες να επιδεικνύουν ούτε το έντυπο «Προ-Επιβίβασης Εντοπισμού Επιβάτη», ούτε πιστοποιητικά εμβολιασμού ή βεβαιώσεις αρνητικών εργαστηριακών test και rapid ή self test ή βεβαιώσεις νόσησης.

Σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δυσκολία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. 


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@himalayatravel.gr


 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept