amsterdam-freepixabayfoto-amsterdam-1089646_1920

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ. Πρόκειται για μία ξεχωριστή πρωτεύουσα τόσο ρομαντική διαχρονικά όσο και σύγχρονη ταυτόχρονα. Η Πόλη συνθέτει την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου, που η πληθώρα των καναλιών, με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της, την καθιστούν μια από τις γνωστότερες, μητροπόλεις της Ευρώπης. Περιηγηθείτε στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ κατά μήκος του ποταμού Άμστελ με τις όμορφες παράκτιες κατοικίες του. Θαυμάστε τον παραδοσιακό ‘Μύλο του Rembrandt’ στις όχθες του ποταμού Άμστελ και το εντυπωσιακό ‘Στάδιο Αρένα’. Περπατήστε στο κέντρο της πόλης, το οποίο οριοθετείται από τρία κύρια ημικυκλικά κανάλια και αμέτρητα άλλα περιμετρικά, που ενώνονται μεταξύ τους με περισσότερες από 1000 μικρές και μεγαλύτερες γέφυρες. Δείτε το Δημαρχείο και την υπαίθρια αγορά στην Πλατεία ‘Waterloo’, το επιβλητικό ‘Rijksmuseum’, την πανύψηλη ‘Δυτική Εκκλησία’, το μοναδικό ‘Παλάτι του Βασιλιά’ στην κεντρική πλατεία Dam, τον ‘πλωτό’ Κεντρικό Σταθμό, μαζί με πολλά ακόμη στοιχεία μιας πόλης που ‘επιπλέει’ στη θάλασσα.


Μεταξύ άλλων θα έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε την παλαιά αρχιτεκτονική της περιοχής, την Oude Kerk (παλαιά εκκλησία) και θα γνωρίσετε επίσης στους παρακείμενους δρόμους την ‘China Town’, όπως και τον περίφημο ‘Zeedijκ’, στον οποίο οι ναυτικοί που ερχόντουσαν στο λιμάνι έψαχναν τρόπους για διασκέδαση. Σήμερα, τα ‘σκιερά μπαρ’ έχουν αντικατασταθεί από τυπικές ολλανδικές πάμπ και μαγαζιά, όπου αμέσως μετά την βόλτα μας μπορείτε να συνεχίσετε την διασκέδαση σας.


Μία εκδρομή που μπορείτε να κάνετε εκδρομή στα Ψαροχώρια Mάρκεν και Βόλενταμ. Κάντε βόλτα στα στενά σοκάκια του Μάρκεν, όπως και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να γνωρίσετε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου, καθώς και να επισκεφθείτε μια τοπική Φάρμα Τυριών, όπου εκεί, μπορείτε να δείτε πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά ενώ στη συνέχεια θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε γεύσεις τυριών.


Άλλη μία εκδρομή που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το Ρότερνταμ, το Ντελφτ και τη Χάγη. Στο ROTTERDAM, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με τους ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες ‘Willem & Erasmus’. Στο DELFT, η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και τους μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς. Στη DEN HAAG, η έδρα Διεθνών Οργανισμών και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο ‘Παλάτι της Ειρήνης’, το Διεθνές Δικαστήριο, τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή ολλανδική πόλη.


Το Άμστερνταμ γνωστό ως παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, φημίζεται για τις αγορές του. Επισκεφθείτε την πλατεία των μουσείων, το μεγαλύτερο Αδαμαντοποιείο της πόλης γνωστό οίκο COSTER DIAMONDS όπου μπορείτε να γνωρίσετε την μέθοδο επεξεργασίας των διαμαντιών, από το αρχικό έως το τελικό στάδιο ενώ στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ιστορικά ‘κομμάτια’ καθώς και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή κοσμημάτων του οίκου. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα φημισμένα μουσεία Van Gogh, Rijks (Εθνική Πινακοθήκη) και Stedelijk Museum (Σύγχρονης Τέχνης) που βρίσκονται ακριβώς απέναντι. Η βόλτα σας μπορεί να συνεχιστεί γεμίζοντας μοναδικές εικόνες μέσα από κρουαζιέρα στα πανέμορφα και γραφικά κανάλια της πόλεως, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως ‘Περιοχή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO’. Το Άμστερνταμ συχνά αναφέρεται ως η ‘Βενετία του Βορρά’ και η περιήγηση της μέσα από τα νερό, αποκτά μια διαφορετική οπτική που δεν πρέπει να χάσετε. Ολοκληρώστε την βόλτα σας σε μια από τις φημισμένες αγορές της πόλης όπως την Kalverstraat (Πρώτος Εμπορικός Πεζόδρομος της Ευρώπης, μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο) και την P.C Hooftstraat η οποία φιλοξενεί τους παγκόσμιους οίκους μόδας. Δεν πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα στην περιοχή Jordaan και στους φημισμένους ‘Εννέα δρόμους’ (9 Straatjes). Επίσης στα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα όπως το Bijenkorf και το Magna Plaza(πρώην κτίριο του κεντρικού ταχυδρομείου, χτισμένο το 1895) μπορείτε να βρείτε πληθώρα προϊόντων όπως και να απολαύσετε παράλληλα ένα καφέ ή γεύμα.

Amsterdam-freepixabayfoto-rijksmuseum-2127625_1920
Amsterdam-freepixabayfoto-amsterdam-2203076_1920

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ


NH Collection Grand Krasnapolsky

NH Collection Barbizon Palace

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273 emergency
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500
 • ΓΕΜΗ: 007032301000

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept