Dubrovnik-freepixabayfoto-croatia-503170_1920

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ – ΒΕΝΕΤΙΑ


Ιταλία  –  Σλοβενία  –  Κροατία  –  Βοσνία  –  Αλβανία


Βενετία – Λιουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ – Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζαντάρ – Τρογκίρ – Σπλιτ


Ντουμπρόβνικ – Μαυροβούνιο – ΤίραναΑναχώρηση 19 Σεπτεμβρίου 2021


8 ημέρες οδική ακτοπλοική πολιτιστική εκδρομή


1η Μέρα, Αθήνα – Πάτρα (Διανυκτέρευση Εν Πλώ): Αναχώρηση από την Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.


2η Μέρα, Ανκόνα – Βενετία: Αφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για Μέστρε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και με ιδιωτικό βαπορέτο (έξοδα ατομικά) θα επισκεφθούμε την πόλη των Δόγηδων, για να δούμε την πλατεία και την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών, τον Πύργο του Ρολογιού κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


3η Μέρα, Βενετία – Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) – Ζάγκρεμπ (Κροατία): Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την πανέμορφη Λιουμπλιάνα, που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, μέχρι την τριπλή γέφυρα Tromostovje, για να αντικρίσουμε το φρούριο του Αγίου Γεωργίου και να καταλήξουμε στην πλατεία Πρέσερεν. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, όπου κατά την πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


4η Μέρα, Ζάγκρεμπ – Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζαντάρ – Σίμπενικ: Σήμερα αναχωρούμε για την περιοχή των Λιμνών Πλίτβιτσε. Εδώ θα έχουμε χρόνο για να επισκεφθούμε ένα σημαντικό τμήμα του τεράστιου Εθνικού πάρκου, το οποίο διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίο οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων – ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες. Εικόνες μαγικές, που θα “πάρουμε μαζί μας” στο δρόμο προς το πανέμορφο Ζαντάρ, το οποίο θα επισκεφθούμε λίγο αργότερα. Η περιπλάνηση μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής ολοκληρώνεται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Σίμπενικ (ή του Σπλιτ). Δείπνο. Διανυκτέρευση.


5η Μέρα, Σίμπενικ – Τρογκίρ – Σπλίτ – Νέουμ (Βοσνία): Πρωινή επίσκεψη στο Τρογκίρ, τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Την αποκαλούν “μινιατούρα της Βενετίας” και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.Χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους, που την ονόμασαν Τραγούριον. Η σημερινή πόλη αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Η διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών ακτών μας οδηγεί σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη, την οποία επέλεξε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός για να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου. Μία πόλη που συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Νωρίς το βράδυ θα φθάσουμε στην περιοχή Νέουμ της Βοσνίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


6η Μέρα, Νέουμ – Ντουμπρόβνικ – Νέουμ: Πρωινή αναχώρηση για την Κροατία, όπου θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό το σύμπλεγμα ρωμαϊκών, μεσαιωνικών και αναγεννησιακών στοιχείων ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό του τμήμα (προστατευόμενο από την UNESCO) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα – πολεμίστρες, μικροσκοπικές “κρεμαστές” αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa – Stradun, ένας υπέροχος πλακόστρωτος πεζόδρομος, που οδηγεί από την Πύλη Pile, το σιντριβάνι Onofrio (ένα από τα διασημότερα ορόσημα της πόλης), την Εκκλησία του Σωτήρος και το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στην πλατεία Luza με την Στήλη του Ορλάνδου, τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Sveti Vlaho (‘Αγιος Βλάσιος) και το Παλάτι Sponza, στην άλλη άκρη, κοντά στην Πύλη Ploce. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη και προαιρετικά μίνι κρουαζιέρα στο πευκόφυτο νησί Λόκρουμ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


7η Μέρα, Νέουμ – Κότορ – Μπούτβα (Μαυροβούνιο/ΜόντεΝέγκρο) – Τίρανα (Αλβανία): Η διαδρομή μας μαγευτική και σήμερα, με δύο σημαντικούς σταθμούς, το γραφικό κολπίσκο του Κότορ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ, αλλά και το τουριστικό θέρετρο της Μπούντβα, την αρχαία Βουθόη, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Συνεχίζουμε για την περιοχή των Τιράνων. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


8η Μέρα, Τίρανα – Αθήνα: Κατά τη σύντομη περιήγηση μας στην Αλβανική πρωτεύουσα θα δούμε την πλατεία Σκερντέμπεη, την παλιά Όπερα, το Κοινοβούλιο, τον Πύργο του ρολογιού και την ορθόδοξη εκκλησία της Ανάστασης. Αναχώρηση για την Αθήνα μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς. ‘Αφιξη το βράδυ.

Venice-freepixabayfoto-channel-3547224_1920
Ljubljana-freepixabayfoto-ljubljana-2149704_1920
Zagreb-freepixabayfoto-zagreb-2133033_1920
Lake-Plitvice-freepixabayfoto-plitvice-2637917_1920
Lake-Plitvice-freepixabayfoto-plitvice-lakes-984280_1920
Kotor-freepixabayfoto-city-3260122_1920

Σημειώσεις

 • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών

 • Υπερήλικες ταξιδιώτες ή με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  πριν ταξιδέψουν καθώς επίσης να φροντίζουν να ασφαλίζονται για ατύχημα ή και για ασθένεια.

Περιλαμβάνονται

 • Εισιτήρια πλοίων σε 4-κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) με WC

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*s/4* σε δίκλινο δωμάτιο

 • Ημιδιατροφή στα  ξενοδοχεία (6 πρωινά & 6 δείπνα)

 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει προγράμματος

 • Αρχηγός-συνοδός, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ

 • Ταξιδιωτική Ασφάλιση για τους εκδρομείς ως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι ξενοδοχείων & check point – 20 € / άτομο 

 • Εισιτήρια Βαπορέτου Βενετίας – 15 € / άτομο

 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και λοιπά αξιοθέατα

 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα

 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα

 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο ή δεν αναγράφεται στα περιλαμβάνονται

Τιμή Συμμετοχής .. από 485 €

Ζητήστε μας τον ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ!

Για διαθεσιμότητα και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3225159 ή στο info@himalayatravel.gr

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept