Israel-Markella--Iordanis-Simio-Vaptiseos

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜA


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ &

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ στον ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ


Σαμάρεια – Φρέαρ Ιακώβ – Ναός Αγίας Φωτεινής – Σκήνωμα Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου – Ναός Αναστάσεως – Γολγοθάς


Τόπος Αποκαθήλωσης – Τάφος Κυρίου – Σπήλαιο Εύρεσης Τιμίου Σταυρού – Γεσθημανή – Τάφος Θεοτόκου


Τιβεριάδα – Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Κανά – Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Όρος Θαβώρ


Καπερναούμ – Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων και Πέτρου & Παύλου – Τιβεριάδα – Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων – Ιεριχώ – Ι.Μ. Μάρθας & Μαρίας


Ι.Μ. Γερασίμου Ιορδανίτου – Ιεροσόλυμα – Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου Κοινοβιάρχου – Ι.Μ. Αγίου Σάββα


Ναός & Σπήλαιο Γέννησης του Κυρίου – Σαραντάριο Όρος – Ανάληψη – Αγία Σιών


6 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ-ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


15-20, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2021


Παρασκευή 15/01/2021: 08:00 Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος για να αναχωρήσουμε 10:40 με πτήση της ELAL από Αθήνα και άφιξη 12:30 στο ΤΕΛΑΒΙΒ. Άμεση αναχώρηση για να μεταβούμε στη Σαμάρεια όπου θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ μέσα στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου βρίσκεται και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου. Το απόγευμα άφιξη στη Βηθλεέμ, τακτοποίηση στα δωμάτια μας στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.


Σάββατο 16/01/2021:  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τα  Ιεροσόλυμα, όπου θα ξεκινήσουμε το Προσκύνημα μας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Θα ανεβούμε τον φρικτό Γολγοθά, θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, το Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Τάφος του Κυρίου και θα προσκυνήσουμε στα παρεκκλήσια: «Μη μου Άπτου», «των Κλαπών», του «Λογγίνου του Εκατοντάρχου», «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου», του «Ακάνθινου Στεφάνου», το Σπήλαιο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφθούμε τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου την Ι.Μ. Ιωακείμ & Άννης, το Πραιτώριο για να καταλήξουμε στη Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο της Θεοτόκου και στον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.


Κυριακή 17/01/2021:  07:00 μετά το πρωινό αναχώρηση για Τιβεριάδα. Καθ’οδόν θα επισκεφθούμε τη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε στον Ι.Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Θαβώριο όρος που στην κορυφή του έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Συνεχίζουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος ή Γεννησαρέτ, όπου θα επισκεφθούμε Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων και Πέτρου & Παύλου στη πόλη της Καπερναούμ και την Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Τιβεριάδος, εκεί όπου ο Κύριος εμφανίστηκε για τρίτη φορά μετά την Ανάστασή Του και επανέφερε τον Πέτρο στο αποστολικό αξίωμα. (Προαιρετικός διάπλους της λίμνης της Τιβεριάδος με παραδοσιακό πλοιάριο)  Αργά το απόγευμα επιστροφή, άφιξη στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.


Δευτέρα 18/01/2021:  Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή τηs Ιεριχώ. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία και στη συνέχεια, μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Aγιασμόs από τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο τον Γ” και θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων, ακολουθεί συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου ασκητή, μια πραγματική όαση μέσα στην έρημο, κι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.


Τρίτη 19/01/2021:  Νωρίς το πρωί αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα για τον εορτασμό των ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ και θα κατευθυνθούμε προs τον Ναό τηs Aναστάσεωs όπου θα παραστούμε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, και στον Μεγάλο Αγιασμό. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ι.Μ. του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και ακολουθεί το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην ασκητική Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, Επιοστρέφοντας στη Βηθλεέμ θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως, ξενάγηση στο Ναό και προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως, καθώς και την Ιερά Μονή των Ποιμένων.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.


Τετάρτη 20/01/2021:  Νωρίς το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για την Ιεριχώ όπου θα ανεβούμε στο Σαραντάριο Όρος. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα επισκεφτούμε τον τόπο της Ανάληψης και θα προσκυνήσουμε στο σημείο Ανάληψης του Κυρίου στο ‘Ορος των Ελαιών και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο λόφο της Αγίας Σιών, το Υπερώο, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Δαυίδ, και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, όπου εκοιμήθη η Παναγία μας. 15:00 Αναχώρηση από Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο στο ΤΕΛΑΒΙΒ. 16:00 άφιξη στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας με την  ELAL αναχώρηση 19:15 και άφιξη στην Αθήνα  21:50. 

Israel-Pigadi-Iakov-personalfoto
Israel-NaosAnastaseosIerosolyma1-freepersonalfoto
Tiveriada-freepixabayfoto-sea-4026566_1920-big
Israel-Markella--Iordanis-Simio-Vaptiseos
Israel-MoniAgiouSavva1-freepersonalfotosmall

Προσοχή!!: Η ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων, εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν λόγω της αυξημένης κίνησης στα Ιερά Προσκυνήματα.  ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


  από 560 € ανά άτομο σε Δίκλινα/Τρίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή

(επιβάρυνση Μονοκλίνου δωματίου + 100 €)


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις ELAL

15.01.21   ELAL 544  ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛΑΒΙΒ   Αναχ. 10:40 –  12:30
20.01.21  ELAL 543  ΤΕΛΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ   Aναχ. 1 9:15   21:30

 • Φόροι Αεροδρομίων & Επίναυλος Καυσίμων
 • Όλες οι Μεταφορές στους Αγίους Τόπους όπως ορίζει το πρόγραμμα
 • 5 Διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ στο ξενοδοχείο ANGEL
 • Ημιδιατροφή – πρωινό & δείπνο, καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Συνοδός /Ξεναγός στους Αγίους Τόπους
 • Μεταφορά με TAXI στο όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, Φόροι & Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (πληρώνονται επι τόπου)


 • Τελεφερίκ για το Σαραντάριο Όρος (14 € το άτομο) 
 • Προαιρετική βόλτα με καϊκι στη Λίμνη Τιβεριάδας ( 10 € το άτομο)  
 • Άλλοι είσοδοι στα Προσκυνήματα
 • Διάπλους με πλοιάριο στη Λίμνη Τιβεριάδας  (10 € το άτομο) -προαιρετικά-

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:


Προτείνουμε Ασφάλεια Ατυχήματος/Ξαφνικής Ασθένειας Interamerican για κάλυψη καθ`όλη τη διάρκεια του ταξιδιού εκτός Ελλάδος (12 € το άτομο)


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

6ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:


 • Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 250 Ευρώ κατ’ άτομο και αντίγραφο διαβατηρίου.
 • Κατά την μετάβαση σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά.
 • Επίσης στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
 • Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται στην εκδρομή πληρούν τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί περί υγιεινής και ασφάλειας αναφορικά με το covid-19, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της χώρας και σε πλήρη αρμονία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν σε κάθε προορισμό. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


κα ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ( τηλέφωνο 21-3225159 )


 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept