Nordix-Finland-Dog5

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΛΚΗΘΡΑ ΜΕ ΧΑΣΚΙ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΤΟΥΝΔΡΑ


« ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! Η απέραντη  χιονισμένη ερημική έκταση της φινλανδικής Λαπωνίας  είναι ένα μοναδικό μέρος για να ξεφύγετε από τον πολιτισμό, για να ξεφύγετε από όλα! Και ο πιο συναρπαστικός  τρόπος να ανακαλύψετε τη φινλανδική  τούνδρα  είναι να πάρετε μέρος σε ένα  χάσκι σαφάρι. Ζήστε  μαγικές στιγμές  οδηγώντας για πέντε ημέρες την  δική σας ομάδα  σκυλιών χάσκι Σιβηρίας και Μαλαμούτ Αλάσκας  και νιώστε το έλκηθρο να γλιστράει στο τοπίο της Αρκτικής στο  εκπληκτικό  Εθνικό Πάρκο Pallas-Ylläs. Απολαύστε τα  αμόλυντα λευκά τοπία,  τις παγωμένες λίμνες και τα χιονισμένα δάση, 300 χιλιόμετρα  βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Ζήστε μια συγκλονιστική εμπειρία στην Αρκτική, με διαμονή στην άγρια φύση σε μια ποικιλία από καταλύματα: καμπίνες, παραδοσιακές λαπωνικές σκηνές kota,αλλά  και μια νύχτα σε καλύβα στην ερημιά της τούνδρας! Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής  διανύουμε από 30 έως 40 χιλιόμετρα κάθε ημέρα. Ο μικρός αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν στην εκδρομή  (6 – 8 άτομα  συν ένας  έμπειρος  τοπικός οδηγός), επιτρέπει την εύκολη και ασφαλή μετακίνηση  μέσα στην άγρια φύση, χωρίς πολλές στάσεις, και μας δίνει την δυνατότητα να βιώσουμε την εμπειρία  της περιπέτειας στο μέγιστο. Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τα υπέροχα ζώα της Αρκτικής μέσα από αυτό το σαφάρι»7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ

 

ΑΠΟ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 , ΕΩΣ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021


1η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΑΘΗΝΑ – ΚΙΤΤΙΛΑ – ΕΝΟΝΤΕΚΙΟ: Αναχώρηση νωρίς το πρωί  για την Φινλανδία μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Φινλανδική Λαπωνία (Κίττιλα) το μεσημέρι  και αναχώρηση οδικώς για το Ενοντέκιο, 150χλμ βορειότερα ,στην φάρμα των χάσκι , απ’ όπου αύριο θα ξεκινήσει η περιπέτεια μας.  Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΦΑΡΜΑ ΧΑΚΙ , ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ: Μετά το πρωινό θα γίνει ξενάγηση στη φάρμα  και στα υπέροχα σκυλιά χάσκι που ζουν εκεί και θα γνωριστούμε μ’ αυτά  που θα είναι οι οδηγοί μας στο σαφάρι τις επόμενες μέρες. Ακολουθούν οδηγίες για ασφαλή οδήγηση και αμέσως μετά  θα αναχωρήσουμε για μια πρώτη αναγνωριστική – εκπαιδευτική βόλτα με τα έλκηθρα στο δάσος. Αργά το απόγευμα  επιστροφή στην φάρμα. Αυτή την πρώτη νύχτα  έχετε την επιλογή να ξεκουραστείτε στην άνετη παραδοσιακή καλύβα των Λαπώνων (Kota)  ή να ανακαλύψετε πώς είναι η ζωή σε μία φάρμα συμμετέχοντας  στη φροντίδα και το τάισμα  των 170 χάσκι Σιβηρίας και Αλάσκας που υπάρχουν εδώ.

Nordix-Finland-Dog1

3η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΕΝΟΝΤΕΚΙΟ: Μετά το πρωινό, προαιρετικά, βοηθάμε τους συνοδούς μας στις τελευταίες ετοιμασίες των έλκηθρων και των σκυλιών ή συμμετέχουμε στο καθημερινό πρόγραμμα και σε δουλειές που πρέπει να γίνουν  στην φάρμα.  Διαφορετικά,  χαλαρώστε κάνοντας ένα περίπατο στο παγωμένο τοπίο και ετοιμαστείτε για την περιπέτεια που ξεκινά! Τις επόμενες τέσσερις ημέρες, θα καλύψουμε περίπου  30 – 40  χιλιόμετρα ανά ημέρα με την ομάδα των σκυλιών μας. Η πρώτη μέρα περιέχει μια σειρά από προκλήσεις και έχει σχεδιαστεί για να ακονίσει τις δεξιότητές σας, όπως διασταυρώσεις διαχωριστικών γεφυρών και μερικές μικρές  καταβάσεις και αναβάσεις που θα κάνουν την καρδιά σας να χτυπά  δυνατά. Θα σταματήσουμε στο δρόμο για διάλειμμα για καφέ και σνακ και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Θα έχουμε γενικά ζεστή σούπα και σάντουιτς στο μεσημεριανό γεύμα και  μεγαλύτερα γεύματα στην αρχή και το κλείσιμο κάθε ημέρας. Κατά τη διάρκεια των ημερών του σαφάρι, τα τοπία θα εναλλάσσονται,  από  ανοιχτά έλη σε λίμνες, από ποτάμια σε δάση.

Finnland-freepixabayfoto-sled-3953650_1920

4η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ, Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΤΟΥΝΔΡΑ: Η πρώτη προτεραιότητα των οδηγών μας τα πρωινά είναι να διασφαλίσουν ότι τα σκυλιά έχουν ένα καλό, ζεστό πρωινό τουλάχιστον δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση. Αν είστε πρωινός τύπος,  μπορείτε να πάρετε μέρος στην διαδικασία. Μόλις τελειώσει η φροντίδα των σκυλιών είναι η ώρα για το πρωινό μας. Σήμερα θα στρέψουμε τα έλκηθρα  προς την υψηλή τούνδρα, ένα όμορφο οροπέδιο που σαρώνεται γυμνό από τους αρκτικούς ανέμους. Αν είμαστε τυχεροί , κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συναντήσουμε και τις δύο συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή: Απίστευτα όμορφο τοπίο με καθαρό και ηλιόλουστο ουρανό που μπορεί όμως να γίνει «εχθρικό» με μουντό ουρανό και με περιορισμένη ορατότητα. Ως εκ τούτου, το ταξίδι αυτό, περνώντας δύο από τις πέντε μέρες στην τούνδρα και τις υπόλοιπες μέρες ανάμεσα στα δάση, είναι ο τέλειος συνδυασμός. Το μεσημεριανό γεύμα μας θα είναι στο ύπαιθρο καθώς υπάρχουν λίγα μέρη εδώ για καταφύγιο. Απόψε, θα διανυκτερεύσουμε σε καμπίνες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η πηγή θέρμανσής μας θα είναι δύο εστίες φωτιάς. Και φυσικά, σήμερα οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας να θαυμάσουμε το Βόρειο Σέλας, καθώς βρισκόμαστε στην  πιο απομακρυσμένη από πολιτισμό τοποθεσία.

Finnland-freepixabayfoto-lapland-2984819_1920

5η ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΤΟΥΝΔΡΑ – NAKKALA POYRISJARVIΚατά τη διάρκεια  της σημερινής  ημέρας όχι μόνο θα διασχίσουμε το τοπίο της τούνδρας αλλά θα συναντήσουμε και μία από τις μεγαλύτερες αναβάσεις και καταβάσεις ολόκληρου του ταξιδιού,  πριν φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, στο μικρό χωριό Näkkälä, στην άκρη της ερημικής περιοχής Pöyrisjärvi. Η κάθοδος προς το χωριό θα μας δώσει στιγμές γεμάτες αδρεναλίνη στο τέλος της ημέρας! Το Pöyrisjärvi είναι μια πολύ ζωντανή περιοχή βοσκής ταράνδων με  φράκτες διαχωρισμού ταράνδων μόλις 3 χιλιόμετρα από το μέρος που θα κοιμηθούμε, μια τυπική φινλανδική σκηνή (kota), χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με εξωτερική σάουνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Finnland-freepixabayfoto-husky-4839700_1920

6η ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΤΟΥΝΔΡΑ – ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΙ – HETTA: Ξεκινάμε  τη μέρα μας  για άλλη μια φορά, διασφαλίζοντας ότι τα σκυλιά έχουν  πάρει το πρωινό τους και είναι έτοιμα για το ταξίδι . Ώρα και για το δικό μας πρωινό. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας  θα το περάσουμε πάνω σε  μαλακούς από χιόνι  λόφους καθώς κατεβαίνουμε σιγά σιγά προς την Hetta. Βρισκόμαστε  κάτω από την  λίμνη  Ounasjärvi όπου μπορούμε να δούμε  τον ήλιο να ανατελει ,ξεκινώντας  τη ημέρα μας με θεαματικό τρόπο. Την τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας, κατευθυνόμαστε  νότια. Όταν ο καιρός είναι καθαρός και  τα δέντρα γεμάτα χιόνι, αυτό το μέρος του ταξιδιού  είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Το έδαφος εδώ μοιάζει σαν ένα σεληνιακό τοπίο με διασπαρτα  τροπικά νησιά με δέντρα καλυμμένα με πάγο. Άφιξη στη φάρμα και ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσουμε τους καινούργιους φίλους που κάναμε σε αυτό το ταξίδι,  τα σκυλιά  που μας συντρόφευσαν και  μας  χάρισαν στιγμές που θα θυμόμαστε για χρόνια.

Finnland-freepixabayfoto-husky-2733213_1920

7η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΙΤΤΙΛΑ – ΑΘΗΝΑ: Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κίττιλα και αναχώρηση  για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

Finnland-freepixabayfoto-winter-3310486_1280

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:

από 2.290 € – σε ΔΙΚΛΙΝΟ δωμάτιο

από 2.440 € – σε ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ δωμάτιο

Φόροι αεροδρομίου: + 390 €


  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κίττιλα – Αθήνα
 • Δυο διανυκτερεύσεις στην Κίττιλα με πρωινό
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην άγρια φύση σε μια ποικιλία από αγροκατοικίες, καμπίνες και καλύβες με πλήρη διατροφή
 • Πέντε ημέρες με έλκηθρο και οδήγηση 30 – 40 χλμ την ημέρα μέσα στην Αρκτική φύση
 • Μια ομάδα με σκυλιά αποκλειστικά για το γκρουπ
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Κίττιλα στην φάρμα
 • Κατάλληλος εξοπλισμός και ρουχισμός για την Αρκτική περιοχή
 • Έμπειρος συνοδός κατά τη διάρκεια της  του σαφάρι ( 3η – 6η μέρα)
 • Ξενάγηση στη φάρμα και προπόνηση/εκπαίδευση με το έλκηθρο
 • Ενημερώσεις για την Αρκτική επιβίωση και την ασφάλεια των ταξιδιωτών
 • Ένας προσωπικός οδηγός κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας, για να σας βοηθήσει με τη διατροφή και ότι άλλο χρειαστείτε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα σκυλιά στη φάρμα

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


 • Αχθοφορικά
 • Φιλοδωρήματα
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων 390 €

Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.

Σημείωση: Υπερήλικες ταξιδιώτες ή με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  πριν ταξιδέψουν καθώς επίσης να φροντίζουν να ασφαλίζονται για ατύχημα ή και για ασθένεια.

Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαική κάρτα ασφάλισης – ασθένειας

Για διαθεσιμότητα και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@himalayatravel.gr

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept