accessible-freepixabayfoto-wheelchair-2082941_1920
Ένας μεγάλος αριθμός εγκαταστάσεων στην Κύπρο είναι προσβάσιμος σε άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας που επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί. Πιο κάτω παρατίθεται μια σύντομη περιγραφή τους. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ και κατεβάστε τον Οδηγό «Προσβάσιμη Κύπρος» ή επικοινωνήστε απευθείας με την Κυπριακή Οργάνωση Παραπληγικών στο τηλέφωνο (+357) 22 496 494 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους www.opak.org.cy

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ


Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας όσο και ο Διεθνής Αερολιμένας Πάφου είναι πλήρως προσβάσιμοι για άτομα με αναπηρία και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα (PRM).


Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:
– Προσβάσιμους χώρους υγιεινής.
– Χώρους για φόρτιση ηλεκτρικών τροχοκαθισμάτων στις Εξόδους Επιβίβασης.
– Αναβατήρες για είσοδο ή έξοδο των χρηστών τροχοκαθισμάτων στα λεωφορεία.
– Επιπλέον βοηθητικές υπηρεσίες.


Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για άτομα με αναπηρία και περιορισμένη κινητικότητα επισκεφθείτε τις αντίστοιχες ιστοσελίδες των δύο αεροδρομίων του νησιού:
– Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας: http://www.hermesairports.com/easyconsole.cfm/id/171/lang/el
– Διεθνής Αερολιμένας Πάφου: https://el.hermesairports.com/prepare-your-journey/airport-facilities/prm-accessibility


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


Ορισμένοι χώροι διαμονής παρέχουν εγκαταστάσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ τον πλήρη κατάλογο των χώρων, που έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και διαπιστώθηκε ότι διαθέτουν εγκαταστάσεις, καθώς και υπηρεσίες για άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας.


Παρόλα αυτά συστήνεται όπως, εάν ενδιαφέρεστε να διαμείνετε σε ένα συγκεκριμένο κατάλυμα, να ελέγξετε κατά πόσο πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας, πατώντας ΕΔΩ. Σημειώνεται επίσης ότι ενδεχομένως οι εγκαταστάσεις και η υποδομή που παρέχονται σε κάθε κατάλυμα να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.  Μπορεί επίσης και νέες εγκαταστάσεις να καταστούν προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία, γι’ αυτό συστήνεται όπως επικοινωνείτε απευθείας με τα ξενοδοχεία πριν προβείτε σε οποιαδήποτε δεσμευτική κράτηση, έτσι ώστε να επιβεβαιώσετε ότι έχουν τις υποδομές για άτομα με αναπηρία.


ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ


Το 2007 η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μπλε Εμβλήματος για στάθμευση σε προκαθορισμένους χώρους για άτομα με αναπηρία, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι σε ολόκληρο το νησί, τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης. Η υπεύθυνη αρχή για την έκδοση του Ευρωπαϊκού Μπλε Εμβλήματος είναι η Υπηρεσία για τη Φροντίδα και Αποκατάσταση των Ατόμων με Αναπηρία, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία στο τηλέφωνο (+357) 22 406 406, ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο: info@disd.mlsi.gov.cy.


ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ


Οι περισσότερες πόλεις στην Κύπρο είναι επαρκώς προσβάσιμες για άτομα σε τροχοκαθίσματα, αλλά φυσικά υπάρχει αρκετό περιθώριο για βελτίωση της υφιστάμενης υποδομής. Για τον λόγο αυτό, συστήνεται όπως οι χρήστες τροχοκαθισμάτων συνοδεύονται από ένα βοηθό, εάν δεν είναι σίγουροι για την προσβασιμότητα μιας συγκεκριμένης περιοχής.


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


Μπορεί να διευθετηθεί η μετακίνηση σε όλο το νησί, εάν ειδοποιηθούν εκ των προτέρων οι σχετικές εταιρείες συγκοινωνιών. Είναι διαθέσιμα ειδικά λεωφορεία με χαμηλούς αναβατήρες, ζώνες ασφαλείας και κλιματισμό, καθώς και ειδικά ταξί τα οποία μπορούν να μεταφέρουν άτομα σε τροχοκάθισμα.


ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος τα οποίοι είναι προσβάσιμα σε άτομα σε τροχοκάθισμα, βρίσκονται διαθέσιμες σε διάφορα σημεία της παρούσας ιστοσελίδας. Οι πληροφορίες βρίσκονται συνήθως καταχωρημένες στις σχετικές πληροφορίες για το κάθε αξιοθέατο.


ΠΑΡΑΛΙΕΣ


Υπάρχουν πολλές παραλίες στο νησί, οι οποίες είναι προσβάσιμες από άτομα με τροχοκάθισμα. Σε κάθε παραλία, η οποία είναι προσβάσιμη για άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας, υπάρχει αναρτημένο το αναγνωρίσιμο διεθνές μπλε σύμβολο, το οποίο απεικονίζει ένα τροχοκάθισμα. Μπορείτε επίσης να βρείτε ΕΔΩ τον κατάλογο των παραλιών που είναι πλήρως ή μερικώς προβάσιμες σε όλο το νησί.


πηγή: visitcyprus.com


 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273 emergency
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500
 • ΓΕΜΗ: 007032301000

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept