Jordan-Madaba-HolyLandMap1

ΙΟΡΔΑΝΙΑ


Αμμάν – Πέτρα – Άκαμπα – Νεκρά Θάλασσα – Βηθανία


« η χώρα της Παλαιάς & Καινής Διαθήκης »


Σπήλαιο μουσείο Λώτ & το άγαλμα στήλης άλατος της γυναίκας του, Ανάκτορο Ηρώδη & ο αποκεφαλισμός του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή


Ναός Αγίου Γεωργίου Μάνταμπα & ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων, Όρος Νεμπό & ο τόπος που ο Μωυσής έζησε έως το τέλος του


Κάστρο Κεράκ, το οχυρό των τελευταίων Σταυροφόρων, Πέτρα, η ρόδινη πόλη της ερήμου


Ιορδάνης Ποταμός & το Βαφτιστήριο Του ΧρηστούΠροσκυνηματική Αεροπορική Οδική Εκδρομή – 6 ημέρες


1η μέρα: Συγκέντρωση στο Ελ.Βενιζέλος, παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στην πτήση με αναχώρηση για το Αμμάν Ιορδανία. Συνάντηση με τον τοπικό αντιπρόσωπο ο οποίος θα μας βοηθήσει στις διαδικασίες εισόδου (Βίζα, σφράγισμα διαβατηρίων, τελωνείο) και θα μας οδηγήσει στο σημείο συνάντησης με τον οδηγό και τον ελληνόφωνο ξεναγό της εκδρομής. Θα κατευθυνθούμε προς το Αμμάν, και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας.  Το Αμμάν κατακτήθηκε από τους Ασσύριους, τους Πέρσες, τους Έλληνες που την μετονόμασαν σε Φιλαδέλφεια και τους Ρωμαίους. Θα επισκεφθούμε την Ακρόπολη, αρχαίο συγκρότημα όπου θα δούμε διατηρητέα μνημεία από την Ρωμαϊκή,  Βυζαντινή και Οθωμανική εποχή. Θα επισκεφθούμε επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ρωμαϊκό Θέατρο.  Κατά την διάρκεια της περιήγησης μας στην  πόλη (εφόσον είναι εφικτό) θα έχουμε μία συνάντηση με τον Μητροπολίτη του Αμμάν για να πάρουμε την ευχή του. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση. 

Jordan-Amman-Akropoli-freepixabayfoto-citadel-hill-2971_1920

2η μέρα: Νωρίς το πρωί, μετάβαση για επίσκεψη στον Ναό Υπαπαντή Του Κυρίου στο Αμμάν. Κατόπιν επιβίβαση στο πούλμαν και φεύγοντας από το ΑΜΜΑΝ θα κατευθυνθούμε νοτιοδυτικά στη Μάνταμπα (Madaba), όπου θα δούμε τον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου, ένα από τα πιο σημαντικά χριστιανικά κέντρα της Ιορδανίας, όπου θα δούμε στο δάπεδο του Ναού να διακοσμείται με ψηφιδωτό που απεικονίζει τον πρώτο και αρχαιότερο χάρτη των Αγίων Τόπων. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας, χρόνου επιτρέποντος με στάση σε ένα τοπικό εργοστάσιο μωσαϊκών. Όρος Νεμπό (Mount Nebo) ο τόπος που στάθηκε και  έζησε τις τελευταίες του στιγμές ο Μωυσής. Στην κορυφή του όρους υπάρχουν Ναοί με αρχαία ψηφιδωτά, όπως στην Mokhayat που χρονολογείται περίπου κατά τον 6ο αιώνα.  Θα συνεχίσουμε για το Makawer, το ανάκτορο του Ηρώδη, εκεί που η Σαλώμη ζήτησε τον αποκεφαλισμό του φυλακισμένου Αγίου Ιωάννηο του Βαπτιστή. Συνεχίζουμε για  την προστατευόμενη περιοχή της Unesco, το Um-Er-Rasas (Kastrom Mefa`a) όπου θα δούμε Εκκλησίες με εξαιρετικά καλά διατηρημένα αριστουργήματα μωσαϊκού από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τις πρώτες μέρες της Οθωμανικής περιόδου ιδιαιτέρως στην Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου που χρονολογείται γύρω στον 8ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στο Κάστρο Κεράκ (Karak Castle) όπου οχυρώθηκαν οι Σταυροφόροι τον 12ο αιώνα προκειμένου να προστατευθούν από τους άπιστους. Θα καταλήξουμε στην Πέτρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. 

Jordan-Madaba-HolyLandMap1

3η μέρα: Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην Πέτρα, την “Ρόδινη Πόλη Της Ερήμου” και τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής που περιλαμβάνεται στα προστατευόμενα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Θα δούμε εντυπωσιακά κτίρια, ναούς, βασιλικούς τάφους, θέατρα, μεγαλοπρεπή μνημεία του 1ου αιώνα, το ρωμαϊκό τμήμα της αρχαίας πόλης Πέτρα περπατώντας έως την κεντρική πύλη, κ.α. που βρίσκονται καλά προφυλαγμένα σε ένα λεκανοπέδιο περιστοιχισμένο από βουνά με μόνη δίοδο πρόσβασης ένα φαράγγι με ψηλούς χρωματισμένους βράχους που διακοσμούνται από σκαλιστά σχέδια πάνω  στα βράχια με την καταπληκτική σκαλιστή τεχνογνωσία που ονομάζεται Treasury ή Alkhaznah στα αραβικά όπως ονομάζεται από τους ντόπιους Βεδουίνους. Η Πέτρα υπήρξε σταθμός καραβανιών στην διαδρομή τους από τη Δαμασκό προς την Άκαμπα. Tην διαδρομή από την είσοδο έως την αρχή του στενού περάσματος στο φαράγγι θα την κάνουμε περπατώντας ή για όσους θελήσουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλογα από την πύλη μέχρι την αρχή του περάσματος όπου μετά θα συνεχίσουμε περπατώντας. Θα συνεχίσουμε έως το Wadi Rum με τζίπ 4Χ4, όπου κατόπιν σε σκηνές Βεδουίνων θα απολαύσουμε ένα παραδοσιακό δείπνο. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για την Άκαμπα (Αqaba), άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.   

Jordan-Petra-freepixabayfoto-treasury-173507_1920

4η μέρα: Μετά το πρωινό μας, σχετική παραμονή και ελεύθερος χρόνος στην πόλη για βόλτα. Αργότερα θα αναχωρήσουμε και κατά την διαδρομή μας νότια της Νεκράς Θάλασσας, θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο του Λώτ, το μουσείο, και το άγαλμα της γυναίκας του Λώτ. Ο Λώτ, ο οποίος ήταν αδελφός του Αβραάμ, έφυγε με την σύζυγο του και τις κόρες του από τα Σόδομα. Παρά την προειδοποίηση που είχε η σύζυγος του φεύγοντας κοίταξε την πόλη και μετατράπηκε σε στήλη άλατος. Σήμερα ο παράξενα διαμορφωμένος βράχος φέρει το όνομα “Σύζυγος του Λώτ”. Κατόπιν θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας μέχρι την Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Jordan-Lot-DeadSea-freepixabayfoto-lot-2387279_1920

5η μέρα: Πρωινό. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες της Νεκράς Θάλασσας. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε και θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά χριστιανικά θρησκευτικά μνημεία, στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο που βαπτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Συνεχίζουμε για Αμμάν, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Iordanis-Potamos-Simio-Vaftisis-Xristou-personalfoto

6η μέρα: Πρωινό. Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο, με την βοήθεια του τοπικού αντιπρόσωπου μας και με πτήση επιστροφής αναχώρηση και άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.           

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept