Capadokya-Turkey-freepixabayfoto-cappadocia-1773474_1920

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ


στα πολυτελή ξενοδοχεία PERISSIA & EXEDRA CAVE5 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


ΠΑΣΧΑ & ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ      1 – 5 Μαϊου 2021


1η Μέρα, Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Καισάρεια: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη και μεταφορά στο KADIKOY (ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ) για μια μικρη ξεναγηση. Επιστροφη στο αεροδρομιο όπου θα ακολουθήσει πτήση για Καισάρεια. Άφιξη και περνώντας από Καισάρεια φτάνουμε στο Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Turkey-kappadokia-freepixabayfoto-church-3708322_1280

2η Μέρα, Καππαδοκία: Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος – Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

Kappadokia-Ihlara-personalfoto

3η Μέρα, Καππαδοκία: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Capadokya-Kaminades-Neraidon-Turkey-freepixabayfoto-fairy-chimneys-64558_1920

4η Μέρα, Καππαδοκία: Αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα (δεν περιλαμβάνεται) αλλά και για να περπατήσουμε αυτή την ιστορική πόλη. από την εξαιρετική, τοπική κουζίνα της ξεχωρίζουν το μαντί και ο παστουρμάς. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε καταστήματα αφιερωμένα σε αυτά τα αριστουργήματα της γαστρονομίαςΕπιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Kappadokia-Derinkuyu-personalfoto

5η Μέρα, Καππαδοκία – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα: Πρωινό και άμεση αναχώρηση προς την Καισάρεια ,στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση μας για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και ακολουθεί η πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.


με ΕΠΙΛΟΓΗ διαμονής στα πολυτελή ξενοδοχεία


PERISSIA HOTEL


κόστος ανά άτομο 575 €


(επιβάρυνση μονοκλίνου + 170 €)

EXEDRA CAVE HOTEL


κόστος ανά άτομο 650 €


(επιβάρυνση μονοκλίνου + 240 €)


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


 • Αεροπορικά εισιτήρια με Pegasus Airlines
 •  Φόρους αεροδρομίου, Φπα
 • Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 4 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας 
 • Ημιδιατροφή ( 4 πρωινά & 4 δείπνα )
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία
 • PCR τεστ (35 € το ατομο)
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

η σειρά των ξεναγήσεων είναι δυνατόν να διαμορφωθεί (χωρίς να παραλειφθεί κάτι) για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος και η αναχώρηση πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων!

Σημείωση: Υπερήλικες ταξιδιώτες ή με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  πριν ταξιδέψουν καθώς επίσης να φροντίζουν να ασφαλίζονται για ατύχημα ή και για ασθένεια.

ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΙΟΥ 2021:

ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  PC1192  09.55-11.20 //  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ–ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ  PC2740  20.05-21.30

ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2021:
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  PC2735  13.45-15.15  //  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ  PC1193  16.20–17.55

Για διαθεσιμότητα και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@himalayatravel.gr

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept