Sicily-pixabayfreefoto-italy-1587278

ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ


Ελληνόφωνα Χωριά Καλαβρίας & Απούλιας

Τάραντας – Σιντέρνο – Λοκροί – Γέρακας – Μπόβα Μαρίνα – Μεσσήνη

Συρακούσες – Κατάνια – Αίτνα – Ρήγιο – ΛέτσεΠολιτιστική Οδική Ακτοπλοική Εκδρομή – 8 ημέρες


1η μέρα, Αθήνα – Πάτρα: Αναχώρηση με στάση καθοδόν φθάνουμε στην Πάτρα όπου επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν-πλω. Το πλοίο μας διαθέτει ωραία σαλόνια, καταστήματα, μπάρ, self service και εστιατόριο.

2η μέρα, Μπάρι (Άγιος Νικόλαος) – Σεμινάρα – Σιντέρνο: Άφιξη στο Μπάρι, αποβίβαση  και  προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκεται το σκήνωμα του Αγίου. Ακολουθεί  μικρή περιήγηση – ξενάγηση  στην παλιά πόλη. Αναχώρηση για την Καλαβρία. Η διαδρομή μας κατά μήκος των νότιων ακτών της χώρας, μας εισάγει βαθμιαία στο κλίμα και στη φύση της απρόσιτης τραχιάς γης των Καλαβρών. Στα δύσκολα χρόνια εξάπλωσης των βαρβαρικών φύλων στην Ευρώπη, η Καλαβρία έγινε ο θεματοφύλακας του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας στη Δύση. Άφιξη στη βυζαντινή Καλαβρία όπου επισκεπτόμαστε την ιστορική Σεμινάρα. Πραγματοποιείται προσκύνημα στο Ελληνορθόδοξο μοναστήρι των Καλαβρών Αγίων Ηλία και Φιλάρετου. Το μοναστήρι βρίσκεται αγκαλιασμένο από τους αιωνόβιους ελαιώνες και το τοπίο είναι χαρακτηριστικό των τόπων που δέχτηκαν τον μοναχισμό  στους αιώνες των θρησκευτικών διώξεων. Μετά το προσκύνημα βγαίνουμε στην ακτή των γιασεμιών και στη Γη των Γκρεκάνων.  Άφιξη  στο Σιντέρνο, τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Calabria-Sicily-pixabayfreefoto-tropea-2035918_1920

3η μέρα, Λοκροί – Γέρακας – Ελληνόφωνα Χωριά – Accireale: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τους Λοκρούς και τη Βυζαντινή πόλη του Γέρακα. Θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Χρυσοστόμου και θα  δούμε το Ντουόμο και το Νορμανδικό κάστρο και θα συνεχίσουμε για τα Ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας. Στη Μπόβα Μαρίνα (Βούα του Γιαλού), θα έχουμε συνάντηση με εκπροσώπους  των Ελληνόφωνων και θα επισκεφθούμε το Ιστιτούτο Ελληνόφωνων Σπουδών. Αναχώρηση για το Ρήγιο  όπου θα προσκυνήσουμε στον νέο Ορθόδοξο Ναό Πέτρου και Παύλου και θα περιηγηθούμε την πόλη. Άφιξη στα  θρυλικά στενά της  “Σκύλας και Χάρυβδης”, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη Σικελία. (πλεύση περίπου 30″). Αποβιβαζόμαστε στη Μεσσήνη, μία από τις παλαιότερες  Ελληνικές πόλεις της Σικελίας. Επισκεπτόμαστε το ιστορικό κέντρο με το εντυπωσιακό μπαρόκ. Βλέπουμε την αναγεννησιακή Φοντάνα του Ωρίωνα, το Φλαμανδικό κοδωνοστάσιο και επισκεπτόμαστε την νορμανδική μητρόπολη της Παναγίας της Γοργοεπήκου. Αναχωρούμε για το γραφικό Ατσιρεάλε της Κατάνιας όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

Messina-pixabayfreefoto-sicily-1923672_1920

4η μέρα, Συρακούσες – Κατάνια: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τις Συρακούσες όπου επισκεπτόμαστε και ξεναγούμαστε στις κατακόμβες του Αγίου Ιωάννη και στην κρύπτη του Αγίου Μαρκιανού. Η νέα  εκκλησία της Παναγίας των δακρύων (καθολική) της περιοχής, αποτελεί  ενδιαφέρουσα μια μοντέρνα  εκκλησιαστική αρχιτεκτονική.  Συνεχίζοντας επισκεπτόμαστε την Ορτυγία , τον παλιό πυρήνα των Συρακουσών, όπου βλέπουμε  το Ναό της Αθηνάς,  προσαρμοσμένο  από αιώνες για να αποτελέσει τον Χριστιανικό Καθεδρικός της πόλης. Το θέαμα είναι μοναδικό.  Συνεχίζουμε με την ειδυλλιακή  πηγή  της Αρέθουσας στην ακτή στον μυχό του μεγάλου , ιστορικού λιμανιού της Ορτυγίας. Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις μας στις Συρακούσες, δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε  τα λατομεία του παραδείσου, όπου ρίχτηκαν 7.000 Αθηναίοι αιχμάλωτοι  το 415 π.Χ, το αυτί(στοά) του Διονυσίου και ένα από τα λαμπρότερα θέατρα του αρχαίου κόσμου, το Θέατρο των Συρακουσών. Μετά τις Συρακούσες, επισκεπτόμαστε την πιο εντυπωσιακή μπαρόκ πόλη της Σικελίας, την Κατάνια. Η πλατεία του Ελέφαντα, η  μητρόπολη της Αγίας Αγάθης και η κοσμική εμπορική οδός της Αίτνας , βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Sicily-Syracuse-freepixabay-syracuse-1808190_1920

5η μέρα, Αίτνα – Μεσσήνη – Ρήγιο – Βίμπο: Μετά το πρωινό ανηφορίζουμε στο μεγαλύτερο ενεργό Ηφαίστειο της Ευρώπης, τον άκακο γίγαντα της Αίτνας.  Η διαδρομή μας και το θέαμα είναι μοναδικό. Φτάνουμε μέχρι τους πρώτους κρατήρες Σιλβέστρο στα 2000 μ.υψ.  ερευνούμε την τουριστική αγορά όπου βρίσκουμε ένα ολόκληρο χωριό με chalet, περίπτερα με τοπικά προϊόντα και ποτά που παράγονται στις πλαγιές της Αίτνας. Ξεκουραζόμαστε και αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα. Η Ταορμίνα είναι ένα από τα ωραιότερα μπαλκόνια στο Σικελικό πέλαγος. Επισκεπτόμαστε το αρχαίο θέατρο και ελεύθερα ερευνούμε τα στενά δρομάκια, τα εκατοντάδες μικρομάγαζα και απολαμβάνουμε ένα ρόφημα στα ωραία καφέ. Αναχώρηση για την Μεσσήνη. Επισκεπτόμαστε το ιστορικό κέντρο, βλέπουμε την αναγεννησιακή φοντάνα του Ωρίωνα και επισκεπτόμαστε την Νορμανδική μητρόπολη της Παναγίας της Γοργοεπήκοου. Περνώντας τα στενά της Σκύλλας επισκεπτόμαστε και ξεναγούμαστε στο μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας. Δειπνούμε και διανυκτερεύουμε στο στο Βόμπο Βαλέντια (αρχαίο Ιππώνιο).

Taormina-Sicily-pixabayfreefoto-italy-3116211_1920

6η μέρα, Τάραντας – Λέτσε: Προσκύνημα ή Θεία Λειτουργία στο νέο ορθόδοξο ναό Πέτρου και Παύλου και στην συνέχεια αναχώρηση για την Πούλια. Στην πορεία μας βλέπουμε τη γη της Συβάρεως και του Μεταποντίου και επισκεπτόμαστε   τον Τάραντα. Η πόλη ιδρύθηκε από Σπαρτιάτες το 708 π.χ. και στις μέρες μας εντυπωσιάζει  με το  μεγαλείο μίας μητρόπολης του νότου. Βλέπουμε την Τσιταντέλλα,  την Μαρίνα Πίκολα, την πρώτη μηχανική γέφυρα της Ευρώπης και το Αραγωνικό κάστρο. Ξεκουραζόμαστε και ξαναπαίρνουμε το δρόμο για την πρωτεύουσα του Σαλέντο, το όμορφο Λέτσε. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έξοδος με τα πόδια για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το Λέτσε , χαρακτηρισμένο ως η Φλωρεντία του νότου, διακρίνεται για τα  εντυπωσιακά μπαρόκ κτήρια της και για την ζωντάνια του φωταγωγημένου ιστορικού της κέντρου. Δειπνούμε και διανυκτερεύουμε στο Λέτσε.

Sicily-Lecce-freepixabay-hall-882658_1920

7η μέρα, Ελληνόφωνα Χωριά – Αλμπερομπέλλο – Μπάρι: Μετά το πρωινό θα επισκεπτόμαστε τα ελληνόφωνα χωριά της Πούλιας. Στην Καλημέρα θα δούμε την Αθηναϊκή στήλη αδελφοποίησης και το λαογραφικό μουσείο και στην Στερνατία θα ξεναγηθούμε στα υπόγεια ελαιοτριβεία, θα μιλήσουμε με τους Γκρίκο, θα μάθουμε  την ιστορία τους και θα ακούσομε τραγούδια από την μουσική τους παράδοση. Αναχώρηση για την κοιλάδα των τρούλων και το Άλμπερομπέλλο, το ιδιόρρυθμο χωριό που αποτελείται από έναν ασυνήθιστο τύπο κατοικίας. Όλα τα κτίσματά του, σπίτια, καταστήματα, εκκλησίες, είναι  τρουλόκτιστα, λευκά  και διακοσμημένα με περίτεχνα στολίδια. Στα δρομάκια του χωριού βρίσκει κανείς γνήσια τοπικά προϊόντα και παραδοσιακά χειροτεχνήματα. Αναχώρηση για το Μπάρι όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

Sicily-Almperobello-freepixabay-italy-1215353_1920

8η μέρα, επιστροφή από Πάτρα:  Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και άμεση αναχώρηση. Απόγευμα και άφιξη.

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept