Cuba-freepixabayfoto-beach-652119_1920

ΚΟΥΒΑ


Γοητευτική ατμόσφαιρα των ΄50, εξωτισμός και γαλαζοπράσινη θάλασσα, σάλσα, μάμπο και ερωτισμός, μοχίτο, ντακίρι, πούρα φετίχ, και χορός … στις υγρές ζεστές νύκτες της. H Koύβα του Φιντέλ, η Κούβα της Επανάστασης, η Κούβα που ζει στους ρυθμούς της υπέροχης και έντονης μουσικής της, με τα διατηρημένα αποικιακού ρυθμού σπίτια της, τις λεωφόρους και τις ατέλειωτες αμμουδιές. Η Κούβα έχει παραδόσεις, κουλτούρα, υπέροχες φυσικές ομορφιές, μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Αυτή είναι η Κούβα, ολόκληρος μύθος… που μπορεί τελικά να ξέρει τι σημαίνει BUENA VISTA.


ΤΡΙΝΙΔΑΔ. Τρίτη παλαιότερη πόλη της Κούβας, με πολύτιμα δείγματα αποικιακού χαρακτήρα.


ΒΑΡΑΔΕΡΟ. Η πιο φημισμένη παραλία της Καραϊβικής. Λευκή αμμουδιά, τυρκουάζ νερά και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.


ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ. Η πιο χαρακτηριστική πόλη της Κούβας. Γεμάτη πάθος, μυστήριο και ζωή. Γνωστή για τον φιλελεύθερο χαρακτήρα των κατοίκων της και για το καρναβάλι της στο τέλος Ιουνίου. Γλέντι, χορός, τραγούδι, χαρά στην χώρα της μαγείας και του έρωτα. Η χώρα της επανάστασης, εκεί που έδρασε ο Φιντέλ Κάστρο και ο Τσε Γκεβάρα. Η χώρα με την φοβερή αρχιτεκτονική των νεοκλασικών κτιρίων και τους φιλόξενους ανθρώπους που στο αίμα τους κυλάει η χαρά και η διάθεση για γλέντι.


ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ. Το Σιενφουέγος βρίσκεται στη χερσόνησο Ζαπάτα. Το Γουάμα είναι μια περιοχή με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον και ανεκτίμητη οικολογική αξία, κοντά στον “Κόλπο των Χοίρων”. Εκεί, θα θαυμάσετε την τροπική βλάστηση αλλά και θα επισκεφθείτε το μεγαλύτερο εκτροφείο κροκοδείλων.


ΑΒΑΝΑ. Ποιος δεν γνωρίζει αλήθεια τα μοναδικά πούρα Αβάνας; Η πόλη έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Με την μοναδική αποικιοκρατική αρχιτεκτονική της, τα δροσιστικά της κοκτέιλ, τους εξαίρετους μουσικούς και τους ήχους της Καραϊβικής, μαγεύει κάθε επισκέπτη. Τα στενά δρομάκια της παλιάς Αβάνας με τα παραδοσιακά κτίρια σε εντατικό πρόγραμμα αναπαλαίωσης, θα μας περπατήσουν σε άλλες εποχές έντονου ρομαντισμού και ιστορικής μνήμης.Τα στέκια του Χεμινγουέι και τα ιστορικά μπαράκια με τα καταπληκτικά κοκτέιλ που μόνο εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε, θα σας παρασύρουν στους πραγματικούς ρυθμούς μιας άλλης αντίληψης για την ζωή και τον χρόνο. Δίπλα στο Μαλεκόν και πίσω από την πλατεία του Καθεδρικού Ναού θα βρείτε μία μεγάλη υπαίθρια αγορά ειδών λαϊκής τέχνης, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα αναμνηστικά σε πολύ μεγάλη ποικιλία. Στην Πλατεία Καπιτωλίου θα θαυμάσετε το Μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, ένα υπέροχο κτίσμα, που υπήρξε πρώην έδρα του Κοινοβουλίου. Αφού διασχίσετε το Πασέο ντελ Πράδο, τον όμορφο αυτό δρόμο που καταλήγει στην θάλασσα, θα κατευθυνθείτε στο παλιό Ισπανικό φρούριο, το Καστίγιο ντέλ Μόρο, που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού. Εκεί θα έχετε την σπάνια εμπειρία μιας πανοραμικής θέας της Αβάνας. Σε μία απόσταση περίπου 60 χιλ. δυτικά τής Αβάνας βρίσκεται η περιοχή των Τερράσας, που στα ελληνικά σημαίνει “μπαλκόνι”. Το όνομα δεν είναι τυχαίο, γιατί η περιοχή βρίσκεται στην οροσειρά Σιέρα ντελ Ροζάριο, μία από τις υψηλότερες οροσειρές της Κούβας, που από το 1968 εντάχθηκε σε ένα τεράστιο πρόγραμμα αναδάσωσης, με αποτέλεσμα το 1985 να ανακηρυχθεί από την Unesco ως ο πρώτος προστατευόμενος βιότοπος της Κούβας. Η μοναδική φύση της περιοχής λέγεται ότι φιλοξενεί περισσότερα από 83 είδη πουλιών σε αρμονία με την σπάνια βλάστηση του βουνού. Στην παλιά φυτεία καφέ των Γάλλων αποίκων (1802), θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε είδη λαϊκής τέχνης από τους κατοίκους του οικισμού αλλά και να χαρείτε το μπάνιο σας στο ποτάμι με τους μικρούς καταρράκτες και την μικρή φυσική πισίνα. Για μυημένους και μη, υπάρχει προαιρετικά δυνατότητα για ιππασία στο αγρόκτημα Hacienda Union.

Cuba-freepixabayfoto-cuba-1638594_1920
Cuba-freepixabayfoto-balcony-2526221_1920
Cuba-freepixabayfoto-havana-4027210_1920
cuba-freepixabayfoto-cuba-575287_1920

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273 emergency
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500
 • ΓΕΜΗ: 007032301000

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept