ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ .. ή μήπως Σεϋχέλλες της Ελλάδος?


Μόλις 177 χλμ. από την Αθήνα και λιγότερο από 2 ώρες οδικώς, μπορείτε να βρεθείτε στα όμορφα ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, από όπου μπορείτε να μεταβείτε στα ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ .. ή μήπως στις “ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” της Ελλάδας όπως τα αποκαλούν.


Τα όμορφα ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ή ΛΙΧΑΔΕΣ, είναι ένα σύμπλεγμα νησιών, μεταξύ Ευβοίας – Μαγνησίας και Φθιώτιδας, ηφαιστειογενές δημιούργημα, από την τεταρτογενή περίοδο του Καινοζωικού αιώνα της προϊστορικής Γής. Πριν την μεγάλη τεκτονική δραστηριότητα το 426 π.Χ. τα Λιχαδονήσια ήταν ενωμένα με την χερσόνησο της Λιχάδας. Σύμφωνα με την μυθολογία η Δηιάνειρα, γυναίκα του Ηρακλή νομίζοντας ότι την απατά, του έστειλε με το Λίχα ένα φαρμακερό χιτώνα, από τον οποίο ο Ηρακλής όταν τον φόρεσε άρχισε να υποφέρει και καθώς ήταν εξαγριωμένος άρπαξε τον Λίχα, τον εκσφενδόνισε στη θάλασσα, όπου διαμελίστηκε και από τα μέλη του σώματος του σχηματίστηκαν τα Λιχαδονήσια. Καθώς επίσης λέγετε ότι η Μεγάλη Στρογγυλή είναι το κεφάλι του.


Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται στην βορειοδυτική πλευρά της Εύβοιας, ανάμεσα στο Μαλιακό και το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, στην προέκταση του αρχαίου ακρωτηρίου Κήναιο, απέναντι, από τον οικισμό Κάβο και το ακρωτήριο Κνήμιδα της Φθιώτιδας. Αποτελούνται από: τη ΜΟΝΟΛΙΑ, τη ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ, τη ΜΙΚΡΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ, το ΣΤΕΝΟ, τη ΒΑΓΙΑ, το ΒΟΡΗΑ, το ΛΙΜΑΝΙ, καθώς και από άλλους μικρούς σκοπέλους που λέγονται Ποντικονήσια.


Στη ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ σώζονται λείψανα ρωμαϊκού υδραγωγείου, σημάδι ότι κατοικούνταν από την αρχαιότητα. Στην βορειοανατολική ακτή βρίσκεται ο ερειπωμένος ναός του Αγίου Γρηγορίου, που φέρεται να ήταν Μονή. Σώζεται η κόγχη του Ιερού και ο οχυρωματικός περίβολος που φτάνει στο1,5 μέτρο. Κοντά βρίσκεται και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.


Τα δρομολόγια εκτελούνται με πλοιάρια καθημερινά με αναχώρηση στις 11:00 πμ και επιστροφή στις 05:00 μμ. Κατά την διαδρομή με το καραβάκι γίνεται ξενάγηση και βλέπετε από πολύ κοντά το ναυάγιο του 1943 που υπάρχει στην περιοχή. Στην διαδρομή υπάρχει περίπτωση να δείτε και να φωτογραφίσετε φώκιες Μονάχους – Μονάχους οι οποίες έφυγαν από το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου και ήρθαν στην περιοχή για τροφή.


Τα ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ προσφέρονται για ψάρεμα, θαλάσσιο σκι και μπάνιο σε εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά με χρυσαφένιες αμμώδεις οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και πλήρως εξοπλισμένα καφέ – εστιατόρια.  

Lixadonisia1
Lixadonisia3

Για πληροφορίες εισιτηρίων & δρομολογίων πατήστε εδώ:


  https://lichadonisia.com/Συνδυάστε την μοναδική εμπειρία στα εξωτικά ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ τις Σεϋχέλλες της Ελλάδος με τις ΔΙΑΚΟΠΕΣ σας ή για WEEKEND SPA στα όμορφα ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ γνωστά για το πολυτελές και πλήρες οργανωμένο SPA RESORT που διαθέτει η πόλη όπως και για τις ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ που βρίσκονται στην περιοχή.ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΑΣΠατήστε ΕΔΩ και κάντε ONLINE την κράτηση σας

ή

επικοινωνήστε μαζί μας 

210-3225159  –  info@himalayatravel.gr
Πηγή πληροφοριακού υλικού: https://lichadonisia.com/


 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273 emergency
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500
 • ΓΕΜΗ: 007032301000

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept