Mauritius-freepixabayfoto-beach-1955371_1920

ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ


το μαγευτικό νησί με τη σμαραγδένια θάλασσα


Ο Μαυρίκιος είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του συμπλέγματος Mascarenes, ανατολικά της Μαδαγασκάρης, στον Ινδικό Ωκεανό, το οποίο περιλαμβάνει ακόμα τα νησιά Reunion και Rodrigues. Από την ανακάλυψη του, τον 16ο αιώνα, απετέλεσε ένα καταφύγιο για πάρα πολλούς ταξιδιώτες διαφορετικών εθνικοτήτων.


Μόλις αντικρύσετε τον μικρό αλλά πασίγνωστο παράδεισο θα επιβεβαιώσετε και σεις, όπως χιλιάδες άλλοι επισκέπτες κάθε χρόνο, τη διεθνή φήμη του Μαυρίκιου για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του, την ποικιλία των εξωτικών τοπίων του και το ζεστό καλοσώρισμα στο χαμόγελο των κατοίκων του.


Ο σημερινός Μαυρίκιος, εξωτικός και πάντα ελκυστικός, είναι ένα χαρούμενο μωσαϊκό πολιτισμών. Ινδοί, Ευρωπαίοι, Κρεολοί, Κινέζοι, Αφρικανοί και Μουσουλμάνοι συνθέτουν αρμονικά τη γοητευτική ατμόσφαιρα των διαφόρων εθίμων, εορτών, χορών και γεύσεων. Πραγματικά αυτό το κράμα εθνικοτήτων και πολιτισμών αποτελεί σήμερα προτέρημα για το νησί. Οι κάτοικοι ζουν αρμονικά, σεβόμενοι ο ένας τις παραδόσεις του άλλου παραμένοντας πιστοί στις δικές τους.


Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας θα χαραχθεί στη μνήμη σας ένα ασυνήθιστο μείγμα εικόνων και εμπειριών, με συστατικά το Ινδικό μυστήριο, τα ενδιαφέροντα θρησκευτικά στοιχεία, τον παρορμητικό χαρακτήρα των Κρεολών που εκδηλώνεται στις αγορές και τους χορούς, την καταπληκτική ποικιλία πανίδας, τα παρθένα δάση της ενδοχώρας, τις εξωτικές θαλάσσιες μυρωδιές, τις υπέροχες σπεσιαλιτέ της Μαυρικιανής κουζίνας, την ηρεμία, τα αξιοθέατα, τις αγορές και φυσικά την απαράμιλλη γοητεία των ασύγκριτων ξενοδοχείων.


Στον Μαυρίκιο ο τουρισμός υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς από τις Αρχές ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης του. Το αποτέλεσμα αυτού του κρατικού ενδιαφέροντος, αντανακλάται όχι μόνο στα τοπία – λαμπρές παραλίες, σπάνια φυτά και είδη ζώων, καταπράσινα βουνά στην ενδοχώρα, όλα άριστα διατηρημένα – αλλά και στην ποιότητα των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και στα επιβλητικά πρότυπα εξυπηρέτησης.


Ομως όλα αυτά θα ήταν ανούσια χωρίς την ύπαρξη του μαγικού συστατικού που κάνει τον Μαυρίκιο να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους προορισμούς: η λεπτότητα, το χαμόγελο και η ευγένεια των κατοίκων του που αιχμαλωτίζει και κατακτά τους ξένους επισκέπτες.

Ομως όλα αυτά θα ήταν ανούσια χωρίς την ύπαρξη του μαγικού συστατικού που κάνει τον Μαυρίκιο να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους προορισμούς: η λεπτότητα, το χαμόγελο και η ευγένεια των κατοίκων του που αιχμαλωτίζει και κατακτά τους ξένους επισκέπτες.

Mauritius-freepixabayfoto-trees-2512497_1920
Mauritius-freepixabayfoto-catamaran-326555_1920

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ


Lux Belle Mare Resort

Shangri Touessrok Resort & Spa

Constance Belle Mare Plage

So Sofitel Mauritius

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273 emergency
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500
 • ΓΕΜΗ: 007032301000

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept