Israel-Markella-PersonalFoto-Naos-Gennisis-Vithleem-big

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜA


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Ναός Αναστάσεως – Οδός Μαρτυρίου  Πραιτώριο – Σπίτι Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης – Γεσθημανή & Τάφος Θεοτόκου


Γαλιλαία – Όρος θαβώρ – Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος – Ναζαρέτ – Κανά – Λίμνη Γεννησαρέτ – Όρος Μακαρισμών


Καπερναούμ – Μονή Αγίων Αποστόλων – Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου Κοινοβιάρχου – Ι.Μ. Αγίου Σάββα


Χωριό Ποιμένων – Ναός & Σπήλαιο της Γέννησης Του Κυρίου –  Σπήλαιο Νηπίων – Όρος Ελαιών – Ιεριχώ – Σαραντάριο Όρος


Ιορδάνης Ποταμός .. πραγματικό σημείο βάπτισης του Κυρίου – Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτου – Αγία Σιών – Τάφος Δαυίδ – Υπερώο


6 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ-ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


26-31, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2020


Σάββατο 26/12/2020: 19:00 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος για αναχώρηση με την πτήση της AEGEAN στις 22:50. 00:50 Άφιξη στο ΤΕΛΑΒΙΒ και αναχώρηση για τη Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


Κυριακή 27/12/2020: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για να ξεκινήσουμε το προσκύνημα μας στην Αγία Πόλη και στον Ναό της Αναστάσεως όπου θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία και θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, το Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Τάφος του Κυρίου, τον φρικτό Γολγοθά. Τα παρεκκλήσια: «Μη μου Άπτου», «των Κλαπών», του «Λογγίνου του Εκατοντάρχου», «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου», του «Ακάνθινου Στεφάνου», την «Κολώνα της Φραγκέλωσης», το Σπήλαιο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Θα βαδίσουμε στην Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίστηκε και δικάστηκε ο Κύριος, και στο Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης όπου γεννήθηκε η Παναγία. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στη Γεθσημανή στο Τάφο της Παναγίας όπου βρίσκεται και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας κι επιστροφή στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.


Δευτέρα 28/12/2020: Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας στη Βόρεια περιοχή του Ισραήλ όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού, την Κανά όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου με τη μετατροπή του νερού σε οίνο και τελέστηκε ο γάμος της Κανά. Νωρίς το μεσημέρι, άφιξη στην περιοχή της Λίμνης Γεννησαρέτ, απ’ όπου βλέπουμε και το Όρος των Μακαρισμών. Προαιρετικό γεύμα ή διάπλους στη λίμνης με παραδοσιακό καΐκι και αναχώρηση για την Καπερναούμ και τη Μονή των Αγίων Αποστόλων. Το βράδυ επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.


Τρίτη 29/12/2020:  Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφθούμε στην έρημο της Ιουδαίας την Ι.Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και μετάβαση με ταξί στην Ι.Μονή του Αγ.Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες στις οποίες οι μοναχοί βγάζουν άγια λείψανα για να προσκυνήσουν). Επιστρέφουμε για να επισκεφθούμε το Χωριό των Ποιμένων και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον μεγαλόπρεπο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γέννησης Του Κυρίου, θα θαυμάσουμε τα μοναδικά μωσαϊκά και τον εκπληκτικό της διάκοσμο και θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο των Νηπίων. Στη συνέχεια και στη συνέχεια θα ανέβουμε στο Όρος των Ελαιών, απ’όπου θα θαυμάσουμε ένα μοναδικό πανόραμα της Αγίας Πόλης των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.


Τετάρτη 30/12/2020:  Πρωινό και αναχώρηση από Βηθλεέμ για την Ιεριχώ όπου θα επισκεφθούμε στο Σαραντάριο Όρος την ομώνυμη μονή, στην οποία η ανάβαση πραγματοποιείται με τελεφερίκ ή ταξί κι απ΄όπου θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στην Κοιλάδα της Ιεριχούς και τη Νεκρά Θάλασσα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον Ιορδάνη ποταμό στο πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου και στην Ι.Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Επιστρέφουμε στα Ιεροσόλυμα για για να επισκεφθούμε την Αγία Σιών όπου βρίσκεται ο Tάφος του Δαυίδ, το Υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος και το σπίτι της Παναγίας. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και ολιγόωρη ξεκούραση στα δωμάτια μας.


Πέμπτη 31/12/2020: Ξημερώματα αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο Ben Gurion και την πτήση της AEGEAN επιστροφής στην Αθήνα  με αναχώρηση 05:40 και άφιξη στο αεροδεόμιο Ελ.Βενιζέλος 07:40 το πρωί.

Israel-Praitorion-ChristPrison-personalfoto
Israel-Markella-PersonalFoto-Kana-Vareli-Thavmatos-2
Israel-o-Topos-Gennisis
Israel-SarantarioOros-freepersonalfotosmall

Σημείωση: Η ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


  από 480 € ανά άτομο σε Δίκλινα/Τρίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή

(επιβάρυνση Μονοκλίνου δωματίου + 100 €)


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις AEGEAN

            26.12.20  AEGEAN 928  ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛΑΒΙΒ   Αναχ. 22:50 –  00:50
            31.12.20  AEGEAN 929  ΤΕΛΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ   Aναχ. 05:40  07:40

 • Φόροι Αεροδρομίων & Επίναυλος Καυσίμων
 • Όλες οι Μεταφορές στους Αγίους Τόπους όπως ορίζει το πρόγραμμα
 • Όλες οι διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ANGEL στη Βηθλέεμ
 • Ημιδιατροφή – πρωινό & δείπνο μπουφέ, καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Ελληνίδα Συνοδός /Ξεναγός στους Αγίους Τόπους μαζί με το group
 • Μεταφορά με TAXI στο όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, Φόροι & Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (πληρώνονται επι τόπου)

 • Τελεφερίκ (14 € το άτομο) ή Ταξί (10 € το άτομο) για το Σαραντάριο Όρος
 • Τυχόν άλλοι είσοδοι σε Προσκυνήματα 
 • Διάπλους με πλοιάριο στη Λίμνη Τιβεριάδας  (10 € το άτομο) -προαιρετικά- 
 • Φιλοδωρήματα ( 15 €  το άτομο) – υποχρεωτικά πληρώνονται επί τόπου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Προτείνουμε Ασφάλεια Ατυχήματος/Ξαφνικής Ασθένειας Interamerican για κάλυψη καθ`όλη τη διάρκεια του ταξιδιού εκτός Ελλάδος (12 € το άτομο)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

6ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

 • Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 250 Ευρώ κατ’ άτομο και αντίγραφο διαβατηρίου.
 • Κατά την μετάβαση σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά.
 • Επίσης στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
 • Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται στην εκδρομή πληρούν τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί περί υγιεινής και ασφάλειας αναφορικά με το covid-19, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της χώρας και σε πλήρη αρμονία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν σε κάθε προορισμό. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


κα ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ( τηλέφωνο 21-3225159 )


 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept