Norway-Geiranger-freepixabayfoto-geiranger-5107756_1920

ΝΟΡΒΗΓΙΑ .. ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ


Μπέργκεν – Φλάμ – Σόγκενφιόρδ – Κρουαζιέρα Άλεσουντ – Geiranger – Όσλο


Αναχωρήσεις:  01/08/2022,  24/08/2022


8 ημέρες αεροπορική εκδρομή από 1.870 €


1η μέρα, ΑΘΗΝΑ – ΜΠΕΡΓΚΕΝ: Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μπέργκεν, της πρωτεύουσα των φιόρδ. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και χρόνος για μια πρώτη εξερεύνηση της μεγαλύτερης πόλης της Δυτικής Νορβηγίας και πατρίδας του εθνικού συνθέτη Edvard Grieg. Προτείνουμε μια επίσκεψη του λόφου Floyen που δεσπόζει της πόλης και έχει καταπληκτική θέα.  Διανυκτέρευση.


2η μέρα, ΜΠΕΡΓΚΕΝ – ΦΛΑΜ – ΣΟΓΚΕΝΦΙΟΡΔ (ολοήμερη εκδρομή): Πρωινό στο ξενοδοχείο και είμαστε έτοιμοι για μια ολοήμερη εκδρομή στο Sognefjord. Αναχώρηση από το λιμάνι του Μπέργκεν και με το πλοίο θα διασχίσουμε το πιο μακρύ και βαθύ φιόρδ του κόσμου. Στην διαδρομή θα θαυμάσουμε  τους καταρράκτες και τις απόκρημνες πλαγιές των βουνών. Άφιξη στο Flam και ήρθε η ώρα για μία μικρή βόλτα στο μικρό χωριό /σταθμό. Αναχώρηση μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή, για το σταθμό του Myrdal με τον «οδοντωτό» σιδηρόδρομο. Η χαράδρα που θα διασχίσουμε είναι πραγματικά πανέμορφη και γεμάτη εκπλήξεις! Άφιξη και επιβίβαση στο τρένο για την επιστροφή μας στο Μπέργκεν μέσα από λίμνες, ποτάμια και χαράδρες. Διανυκτέρευση.


3η μέρα, ΜΠΕΡΓΚΕΝ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΛΕΣΟΥΝΤ: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την περιπατητική γνωριμία της πόλης με επίσκεψη στα κυριότερα αξιοθέατά του Μπέρκεν. Από την αποβάθρα του παλιού τελωνείου μπορούμε να δούμε το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης, όπως το παλάτι του βασιλιά Haakon, τον πύργο Rozengratz και τους λόφους του Μπέρκεν. Βόλτα ανάμεσα στα δρομάκια με τα παλιά ξύλινα σπίτια για να θαυμάσουμε  το Bryggen, το οποίο ήταν η έδρα των Γερμανών εμπόρων της Χανσεατικής  Ένωσης. Επίσκεψη στη γραφική ψαραγορά για να δοκιμάσουμε  λαχταριστές γαρίδες και τα κλασσικά σάντουιτς με θαλασσινά και να νοιώσουμε τον παλμό του κέντρου και την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Αναχώρηση για το λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.


4η μέρα, ΕΝ ΠΛΩ – GEIRANGER – ΑΛΕΣΟΥΝΤ: Πρωινό στο εστιατόριο του πλοίου και σήμερα πριν την άφιξη μας στο Άλεσουντ θα διασχίσουμε το πιο διάσημο και όμορφο φιόρδ της Νορβηγίας, το  Geiranger. Το Geirangerfjord αποτελεί ένα από τους ομορφότερους προορισμούς παγκόσμιας φήμης με επίσημους «ύμνους» από διεθνείς φορείς, όπως το National Geographic και είναι στη λίστα της UNESCO, ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Συχνά αναφέρεται ως «κόσμημα στο στέμμα» των νορβηγικών φιόρδ, περιτριγυρισμένο από ένα παραμυθένιο τοπίο με μαγευτικά, χιονισμένα βουνά, άγριους και όμορφους καταρράκτες και πλούσια πράσινη βλάστηση. Το χωριό Geiranger είναι ένα μικρό τουριστικό χωριό στο τέλος του φιόρδ. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός στη Σκανδιναβία από τον Lonely Planet. Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι φτάνουν στην περιοχή κάθε καλοκαίρι  για να θαυμάσουν την καταπληκτική πανοραμική θέα του φιόρδ, τα μεγαλειώδη βουνά και τους  καταρράχτες “De Syv Søstre” ( οι επτά αδελφές). Άφιξη στο Ålesund το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.


5η μέρα, ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ – ΑΛΕΣΟΥΝΤ: Πρωινό και αφήνουμε το Άλεσουντ με κατεύθυνση βόρεια. Προορισμός μας σήμερα, μεταξύ άλλων, η “μεθυσμένη γέφυρα”. Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού είναι ένα τμήμα 8 χλμ ενός αυτοκινητόδρομου  που συνδέει τις πόλεις Kristiansund και Molde. Ο δρόμος διασχίζει το αρχιπέλαγος της Νορβηγικής θάλασσας με μια σειρά από 12 γέφυρες που στηρίζονται σε διαδοχικές νησίδες. Είναι ένας δρόμος στον ωκεανό, όπως λένε οι ντόπιοι, και χαρίζει αξέχαστες εμπειρίες. Πολλοί είναι αυτοί που διασχίζουν το δρόμο για τη μοναδική αίσθηση που προσφέρει. Η διαδρομή περιλαμβάνει επτά γέφυρες και τέσσερα σημεία για να απολαμβάνουν οι οδηγοί τη θέα. Μια από τις γέφυρες έχει σχεδιαστεί με τρόπο που προβλέπει τη χρήση της από ψαράδες, αφού η περιοχή είναι δημοφιλής για το άφθονο ψάρεμα. Υπάρχουν καλές πιθανότητες να παρατηρήσει κάποιος φάλαινες ή φώκιες καθώς διασχίζει το δρόμο. Λάτρεις του αυτοκινήτου έχουν αναδείξει τη συγκεκριμένη διαδρομή ως μία από τις καλύτερες του πλανήτη. Στάση για προαιρετικό γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Alesund. Στον ελεύθερο χρόνο σας  προτείνουμε να επισκεφθείτε το Jugendstilsenteret, που είναι το Εθνικό Κέντρο της Art Nouveau. Το μουσείο προσφέρει εκθέματα από σύγχρονες multimedia παρουσιάσεις μέχρι αυθεντικά εσωτερικά παραρτήματα και μια ματιά στην ιστορία της Art Nouveau αρχιτεκτονικής.


6η μέρα, ΑΛΕΣΟΥΝΤ – ΟΣΛΟ: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την  γνωριμία μας με την πόλη. Τo Ålesund αλλά και το Sunnmøre, αποτελούν, μεγάλο τμήμα της νορβηγικής αλιείας στα σύνορα του ανοικτού ωκεανού στην περιοχή των φιόρδ, καθώς και σε ποταμούς και λίμνες. Η αλιεία του βακαλάου στο Borgundfjord είναι μοναδική στη Νορβηγία.  Η πόλη  διακρίνεται για τους πύργους, και της πολύτεχνη διακόσμηση και χαίρει διεθνούς φήμης για την ιδιαιτερότητα της αρχιτεκτονικής του. Αυτό οφείλεται κυρίως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς του 1904, μετά την οποία ολόκληρη η πόλη ξαναχτίσθηκε ακολουθώντας την τάση και τον παλμό της εποχής, δηλαδή το στιλ της Art Nouveau. Ακολουθούμε  μια πορεία μέσα από μια ευχάριστη διαδρομή από τους δρόμους της γοητευτικής αυτής πόλης, κατά την οποία θα  περάσουμε  από το γραφικό ψαρολίμανο του Brosundet, την πλατεία Apotekertorget, και τον όμορφα διακοσμημένο κεντρικό δρόμο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Όσλο . Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας , διανυκτέρευση.

7η μέρα, ΟΣΛΟ: Πλούσιο σκανδιναβικό πρωινό και ημέρα σχεδιασμένη για να απολαύσουμε  το Όσλο. Ξενάγηση στην  πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, μοναδικό σε φυσική ομορφιά, βρίσκεται στο ομώνυμο φιόρδ εντός του όρμου Skagerrak, περικυκλωμένο από πλήθος λιμνών αλλά και μικρών νησιών. Το πανέμορφο τοπίο συμπληρώνεται από καταπράσινους λόφους και δασικές περιοχές που αγκαλιάζουν το Όσλο και συνθέτουν μία πόλη ιδανική για εξερεύνηση με τα πόδια, καθώς το επιτρέπει η έκταση της. Διεθνούς φήμης μουσεία, ζωντανή νυχτερινή ζωή και πανέμορφα τοπία. Στα μουσεία του βρίσκονται εκθέματα για κάθε διάθεση, όπως η ανατριχιαστική «Κραυγή» του Edvard Munch’s στην Εθνική Πινακοθήκη, μουσείο Σκι, ή το ανοιχτό παράθυρο στην Ιστορία του αξέχαστου πλοίου Viking. Το Όσλο, η πιο κοσμοπολίτικη Σκανδιναβική πρωτεύουσα είναι και μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με έκταση 450 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά με μικρό – συγκριτικά – πληθυσμό. Η καταπληκτική τοποθεσία της στην κορυφή ενός φιόρδ (fjord) 110χλμ.,ναυτική και καταπράσινη, ιστορικά ελκυστική, είναι και η παλαιότερη Σκανδιναβική πρωτεύουσα (ιδρύθηκε περίπου στα 1050). Μεσαιωνικά κτήρια όπως το Akershus Slott, το Δημαρχείο σε στυλ 1930 (Rådhus) ανάμεσα στις ατραξιόν το Βασιλικό Παλάτι «Slott». Η ανάπτυξη των νεώτερων χρόνων λόγω των κοιτασμάτων πετρελαίου στην Βόρεια Θάλασσα, (1960) έχει μεταμορφώσει αρχιτεκτονικά την πρωτεύουσα με κινητικά εμπορικά λιμάνια και μίξη παλιού και νέου αρχιτεκτονικού στιλ. Με μισό εκατομμύριο πληθυσμό, μαγαζιά που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά και κοσμοβριθείς δρόμους, καφέ και εστιατόρια, σίγουρα αφήνει σε όλους μια κοσμοπολίτικη γεύση. Στην ξενάγηση μας μεταξύ άλλων θα δούµε τη Βουλή, τα Ανάκτορα, το ∆ηµαρχείο, καµάρι των Νορβηγών, το πάρκο Φρόγκνερ µε τα µνηµειώδη γλυπτά του Βίγκελαντ, και άλλα αξιοθέατα. Διανυκτέρευση.


8η μέρα, ΟΣΛΟ – ΑΘΗΝΑ (πτήση επιστροφής): Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για τις  πτήσεις της επιστροφής.

Norway-Geiranger-freepixabayfoto-geiranger-1485310_1920
Norway-Oslo-freepixabayfoto-oslo-1334380_1920
Norway-freepixabayfoto-cabin-5866899_1920
Norway-Bergen-freepixabayfoto-bergen-2069549_1920
Oslo-freepixabayfoto-norway-5010988_1920

Σημειώσεις

 • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών

 • Υπερήλικες ταξιδιώτες ή με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  πριν ταξιδέψουν καθώς επίσης να φροντίζουν να ασφαλίζονται για ατύχημα ή και για ασθένεια.

Ζητήστε μας το


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ!

Τιμή Συμμετοχής .. από 1.870 €

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μπέργκεν – Άλεσουντ – Όσλο – Αθήνα

 • Έξι  διανυκτερεύσεις σε 4* κεντρικά ξενοδοχεία

 • Μία διανυκτέρευση στο πλοίο της Hurtigruten  σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες

 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά

 • Δύο δείπνα

 • Ημερησία εκδρομή από το Μπέργκεν στο Sognefjord

 • Εισιτήρια καταμαράν Bergen – Flam

 • Εισιτήρια οδοντωτού τραίνου Flamsbana

 • Εισιτήρια τραίνου Myrdal – Bergen

 • Επίσκεψη στο Geiranger Fjord

 • Ημερήσια εκδρομή στον Δρόμο του Ατλαντικού

 • Ελληνόφωνη περιπατητική γνωριμία του Μπέργκεν

 • Ελληνόφωνη περιπατητική γνωριμία του Άλεσουντ

 • Ελληνόφωνη ξενάγηση στο Όσλο

 • Όλες οι μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα 

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων € 290 

 • Τυχόν είσοδοι σε μουσεία, γεύματα και φιλοδωρήματα

Για διαθεσιμότητα και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3225159 ή στο info@himalayatravel.gr

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept