ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ


Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ


ΜΠΑΡΙ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΣΙΔΕΡΝΟ – ΚΑΛΑΒΡΙΑ – ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΑ – ΛΕΤΣΕ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣΠροσκυνηματική Ακτοπλοική Οδική Εκδρομή – 8 ημέρες


«Μεγάλη Ελλάδα έλεγαν στην αρχαιότητα την Κάτω Ιταλία και τη Σικελία όπου υπήρχαν πολλές Ελληνικές αποικίες, οι Συρακούσες, η Γέλα, ο Ακράγαντας, η Ιμέρα, και άλλες. Από τον 8ο αιώνα π.Χ. οι αποικίες γνώρισαν οικονομική και πνευματική ακμή και διέδωσαν τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική γλώσσα. Στη συνέχεια αφομοιώθηκαν με τους ντόπιους και ο πολιτισμός τους ξέπεσε. Ωστόσο τα Βυζαντινά χρόνια άνθισε ξανά ο Ελληνισμός και η Χριστιανική θρησκεία στην Κάτω Ιταλία.»

1η Μέρα, Πάτρα – Μπάρι: Η προσκυνηματική εκδρομή στην Νοτια Ιταλία ξεκινάει με αναχώρηση του πούλμαν από την Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Μπάρι. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Μέρα, Μπάρι – Σιδέρνο: Πρωινή άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι, αποβίβαση και άμεση αναχώρηση για Τάραντα πού ιδρύθηκε το 708 π. Χ. από τους Σπαρτιάτες. Ακολούθως διασχίζουμε τις καταπράσινες πεδιάδες της Νότιας Ιταλίας, στη φημισμένη Μεγάλη Ελλάδα, άλλων ένδοξων εποχών. Το απόγευμα άφιξη στο Σιδέρνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Sicily-freepixabayfoto-sea-1428710_1920

3η Μέρα, Καλαβρία – Ρήγιο – Μεσσήνα – Ταορμίνα – Συρακούσες: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τους Λοκρούς και τη Βυζαντινή πόλη Γεράκι. Θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου και συνεχίζοντας θα φθάσουμε στα Ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας και συγκεκριμένα στη Μπόβα Μαρίνα η οποία είναι η παραλιακή πόλη της Μπόβα που είναι πάνω στο βουνό σε υψόμετρο περί τα 750 μέτρα με απεριόριστη θεα στο Ιόνιο, αλλά με ιδιαίτερη ιστορία επάνω στα «Γρεκάνικα». Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη με νόμο από την ιταλική βουλή σαν περιοχή Ελληνόφωνη «regiona Grecanica». Επίσκεψη στο κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών, συνεχίζουμε για Ρήγιο και περνάμε με το πλοίο απέναντι στη Μεσσήνα, γνωστό σαν στενό Σκύλας και της Χάρυβδης, από τις πιο παλιές ελληνικές πόλεις της Σικελίας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε πολύ κοντά από τη Μεσσήνα το μαργαριτάρι της Σικελίας, την Ταορμίνα. Το ελληνικό θέατρο κτισμένο σε μια τοποθεσία και θέση να αγναντεύει το Ιόνιο και ακριβώς απέναντι η Αίτνα, είναι μια μοναδική εμπειρία. Όλη η πόλη είναι ένα αριστούργημα. Προσκύνημα στο ορθόδοξο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού στην περιοχή Mandanici. Απόγευμα άφιξη στις Συρακούσες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Taormina-Sicily-pixabayfreefoto-italy-3116211_1920

4η  Μέρα, Συρακούσες: Εθνικό αναβάπτισμα στον Ελληνικό Πολιτισμό αποτελεί η σημερινή μεστή ξενάγηση στις Συρακούσες. Θα κατευθυνθούμε στις κατακόμβες του Αγίου Ιωάννη και στην αρχαιολογική ζώνη της ισχυρότερης ελληνικής αποικίας της Μεσογείου. Θα δούμε το ναό της Αθηνάς που αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία χτίστηκε αργότερα ο σημερινός Χριστιανικός Καθεδρικός της πόλης, όπου η Παναγία λατρεύεται αδιάκοπα από τον 7ο μ.Χ. αιώνα. Συνεχίζουμε με την ειδυλλιακή τοποθεσία της πηγής της Αρέθουσας στην ακτή της Ορτυγίας. Θα επισκεφθούμε το καλοδιατηρημένο αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και ακολούθως τα μακάβρια «Λατομία του Παραδείσου» όπου κατέληξαν οι 7.000 Αθηναίοι αιχμάλωτοι της αποτυχημένης Σικελικής Εκστρατείας του Αλκιβιάδη. Ελεύθερο απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Sicily-Syracuse-freepixabay-syracuse-1808190_1920

5η Μέρα, Κατάνια – Ρέτζιο Καλάβρια: Αναχώρηση για τη γειτονική σύγχρονη πόλη της Κατάνιας, πόλη κτισμένη κάτω από την Αίτνα με πολύ έντονο χρώμα και παράδοση. Συνεχίζοντας ανεβαίνουμε στο μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης την Αίτνα. Φθάνουμε μέχρι τους κρατήρες του San Silvestro, όπου βρίσκουμε ένα ολόκληρο χωριό με καταφύγια, περίπτερα με τοπικά προϊόντα και ποτά που παράγονται στις πλαγιές της Αίτνας. Ξαναπερνάμε τα Στενά της Μεσσήνας και φτάνουμε στο Ρήγιο (Ρέτζιο Καλάβρια). Προσκύνημα στο νέο Ορθόδοξο Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου. Ξενάγηση στο Ρήγιο για να θαυμάσουμε και να αποτίσουμε φόρο τιμής στους δύο Έλληνες πολεμιστές. Στην επιβεβλημένη επίσκεψή μας εκτός από τα «μπρούτζινα του Ριάτσε» θα έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε μία πρώτη γεύση από την παρουσία της Αρχαίας Ελλάδας στην περιοχή και μέσα από τα άλλα σημαντικότατα εκθέματα του Μουσείου. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Sicily-Etna-freepixabay-etna-2979915_1920

6η Μέρα, Ρέτζιο Καλάβρια – Λέτσε: Επίσκεψη στη Βυζαντινή πόλη Στίλο και προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του θεριστή, το πρώτο Ελληνικό ορθόδοξο μοναστήρι που ξαναϊδρύθηκε το 1994 από μοναχούς του Αγίου Όρους. Αναχώρηση για Λέτσε – Ελληνόφωνα χωρία Απουλίας. Το βραδινό μας φαγητό θα γίνει σε ταβέρνα στα Ελληνόφωνα χωριά, με την παραδοσιακή γκρεκιάνικη μουσική. Διανυκτέρευση.

Calabria-Sicily-pixabayfreefoto-tropea-2035918_1920

7η Μέρα, Κοριλιάνο – Οτράντο – Μπάρι – Πάτρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, το Κοριλιάνο, Οτράντο και αναχώρηση για το Μπάρι. Άφιξη στο Μπάρι, όπου θα προσκυνήσουμε το Ναό του Αγίου Νικολάου και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Sicily-Lecce-freepixabay-hall-882658_1920

8η Μέρα, Άφιξη στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση, με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, για την Αθήνα.

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept