Petra-Jordan-freepixabayfoto-petra-376207_1920

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ


Αμμάν – Πέτρα – Γέρασα – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Μπέιντα – Κεράκ


Ουάντι Ραμ – Άκαμπα – Κάστρο Σόμπακ – Νεκρά ΘάλασσαΑναχώρηση  10.12.2021


8 ημέρες αεροπορική εκδρομή


1η μέρα, Αθήνα – Αμμάν: Αναχώρηση αεροπορικώς για το Αμμάν την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.


2η μέρα, Αμμάν (ξενάγηση πόλης – Γέρασα – Κάστρο Αζλούν): Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιπλάνησή μας σε αυτή την πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που ακούει στο όνομα Αμμάν. Υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες και αποδείξεις πως κατοικείται για τουλάχιστον 9000 χρόνια. Με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν την συναντάμε ως πρωτεύουσα των Αμμονιτών, όπως αναφέρεται και στην Βίβλο, αργότερα γίνεται Φιλαδέλφεια, προς τιμήν των Πτολεμαίων και αποτελεί τμήμα της ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης και τέλος παίρνει το σημερινό της όνομα την εποχή της πρώτης ισλαμικής δυναστείας, αυτής των Ομμαγιαδών. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο, μιας και από την κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν. Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν και θα θαυμάσουμε (εξωτερική επίσκεψη) το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, που το έκτισε προς τιμήν του πατέρα του Χουσεϊν. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας στο Αμμάν, αναχωρούμε για τα Γέρασα, που αναφέρεται και ως η «Πομπηϊα της Ανατολής». Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά. Κατά την επιστροφή μας στο Αμμάν θα κάνουμε μια τελευταία στάση στο περίτεχνο κάστρο Αζλούν που δεσπόζει στη πεδιάδα του Ιορδάνη. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η μέρα, Αμμάν – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Κεράκ – Μπέιντα – Πέτρα: Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μ.Χ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Μετά την ξενάγησή μας στο όρος Νέμπο, κατευθυνόμαστε προς τη πόλη Κεράκ, τη παλιά πρωτεύουσα του βιβλικού βασιλείου Μοάμπ. Γι αυτό το λόγο, το κάστρο της περιοχής είναι γνωστό ως το κάστρο των Μοαβιτών. Κτίστηκε το 1142 στα ερείπια των τειχών που χρονολογούνται από τα χρόνια των Ναβαταίων. Δέχθηκε διαδοχικά επιθέσεις από ομάδες των Σαλαντίν το 1183 και 1184 έως τη τελική του πολιορκία το 1188. Στη συνέχεια ανακατασκευάστηκαν τμήματα του στη διάρκεια των χρόνων από τους Άραβες και προτέθηκαν κομμάτια από σκούρα ηφαιστειακή τούφα.  Άφιξη στην Πέτρα και ξενάγηση την Μπέιντα, την «Μικρή Πέτρα» όπου θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Όπως και στην Πέτρα τα κτίρια είναι εξίσου εντυπωσιακά όπου θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. Τακτοποίηση αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


4η μέρα, Πέτρα (ξενάγηση) – Ουάντι Ραμ: Πρωινό και μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της μοναδικής Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του λαού νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Άφιξη στο Ουάντι Ραμ, την έρημο του Λορενς της Αραβίας μέσα στην οποία έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς κατά την διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης το 1916. Διανυκτέρευση σε σκηνές μέσα στην έρημο και δείπνο.


5η μέρα, Σαφάρι στο Ουάντι Ράμ – Άκαμπα: Μετά το πρωινό με Jeep 4Χ4 (με καρότσα) θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι, οι πρώτοι κάτοικοι του οποίου έφθασαν εκεί κατά την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους του θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μΧ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Άκαμπα, το λιμάνι της χώρας πάνω στην Ερυθρά θάλασσα, σύντομη περιήγηση της όμορφης παραθαλάσσιας πόλης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


6η μέρα, Άκαμπα – Κάστρο Σόμπακ – Νεκρά θάλασσα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Νεκρά Θάλασσα. Στη διαδρομή μας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη, μια επίσκεψη στο κάστρο Σόμπακ. Σκαρφαλωμένο σε ένα άγριο, απομακρυσμένο τοπίο, το κάστρο Shobak κερδίζει ακόμα και τον πιο κουρασμένο επισκέπτη. Είναι ιδιαίτερα επιβλητικό όταν το βλέπει κανείς από απόσταση, καθώς στέκεται σε ένα δραματικό λόφο (πρώην Mons Realis ή Βασιλικό Όρος), επιβάλλοντας τη δύναμή του στη γύρω εξοχή. Το κάστρο χτίστηκε από τον βασιλιά των σταυροφόρων Baldwin I το 1115. Οι υπερασπιστές του αντέκρουσαν πολλές επιθέσεις από τους στρατούς του Saladin (Salah ad Din) πριν υποχωρήσουν το 1189 (ένα χρόνο μετά το Karak), μετά από μια 18μηνη πολιορκία. Αργότερα τον 14ο αιώνα, καταλήφθηκε από τους Μαμελούκους, οι οποίοι έχτισαν πολλά από τα κτίρια Σταυροφόρων. Το προσωπικό ντυμένο ως στρατιώτες του Saladin φρουρεί την είσοδο και προσελκύει τους επισκέπτες με μάχες ξίφους. Άφιξη στη Νεκρά Θάλασσα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


7η μέρα, Νεκρά θάλασσα: Μέρα ελεύθερη όπου θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση. Χαλαρώσετε κάνοντας χαμάμ ή χαρίζοντας στον εαυτό σας ένα μοναδικό spa! Δείπνο και διανυκτέρευση.


8η μέρα, Νεκρά θάλασσα – Αμμάν – Αθήνα: Μετά το πρωινό μας, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση μας πίσω στην Αθήνα.

Jordan-Petra-archaeological-2595597_1920
Jordan-Petra-freepixabayfoto-gorge-237067_1920
AkampaPetra-freepixabayfoto-petra-727041_1280
Jordan-Amman-Akropoli-freepixabayfoto-citadel-hill-2971_1920
Jordan-freepixabayfoto-ajloun-2957_1920
Jordan-Lot-DeadSea-freepixabayfoto-lot-2387279_1920
Jordan-Dead-Sea-freepixabayfoto-sea-1757580_960_720

Σημειώσεις

 • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα.

 • Υπερήλικες ταξιδιώτες ή με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  πριν ταξιδέψουν καθώς επίσης να φροντίζουν να ασφαλίζονται για ατύχημα ή και για ασθένεια.

Τιμή Συμμετοχής .. από 730 €

Ζητήστε μας τον ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ!

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με την Royal Jordanian

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* ( Amman: Kempinski/Royal, Dead Sea: Crown Plaza/Holiday Inn, Petra: Petra Moon/Panorama, Aqaba: Oryx, Wadi Rum: Mazayen Camp ή παρόμοια ξενοδοχεία στην κάθε πόλη)

 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 • Ξεναγήσεις από έμπειρους τοπικούς ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Μεταφορές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

 • Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Φιλοδωρήματα 

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό 

 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες 

 • Έξοδα βίζας 

 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Αχθοφορικά

 • Ποτά – Αναψυκτικά

 • Χρήση μίνι μπαρ & τηλέφωνου δωματίου

 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβάνονται

Για διαθεσιμότητα και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3225159 ή στο info@himalayatravel.gr

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept