Peru-Machu-Picchu-freepixabayfoto-mountains-ga8772f8c9_1920

ταξίδι στα μυστήρια των Άνδεων


ΠΕΡΟΥ – ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ – ΑΡΕΚΙΠΑ


Λίμα – Πουέρτο Μαλδονάδο (Αμαζονία) – Κούσκο – Αλατωρυχεία Μάρας – Valle Sagrado


Μάτσου Πίτσου – Σιλουστάνι – Πούνο – Φυλές Ούρος – Αρεκίπα


Φαράγγι Κόλκα – Μουσείο Santuarios Andinos


Αναχωρήσεις:  27/02/2022,  20/03/2022


15 ημέρες αεροπορική εκδρομή από 2.680 €


1η μέρα, Αθήνα – Λίμα: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.


2η μέρα, Λίμα – Ξενάγηση στην σύγχρονη και αποικιακή πόλη – Μουσείο Λάρκο Χερέρα: Σήμερα το πρωί με την βοήθεια του έμπειρου ξεναγού μας, θα επισκεφθούμε σύγχρονα αλλά και αποικιακά μέρη της Λίμα, γνωστή και ως η Πόλη των Βασιλέων. Θα ξεκινήσουμε από τις συνοικίες Μιραφλόρες και San Isidro και περνώντας κατά μήκος μίας “χουάκα” θα κατευθυνθούμε προς το ιστορικό κέντρο. Θα περπατήσουμε σε μερικούς από τους πιο ιστορικά σημαντικούς δρόμους της πόλης, που οδηγούν στην Πλατεία των Όπλων, όπου θα έχετε χρόνο να τραβήξετε φωτογραφίες της εκπληκτικής αποικιακής αρχιτεκτονικής που το περιβάλλει. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι του Αγίου Δομίνικου, ένα εκπληκτικό κτήριο με αποικιακό στυλ. Θα κατευθυνθούμε προς το μουσείο Larko Hererra το οποίο στεγάζει την απαράμιλλη ιδιωτική συλλογή θησαυρών του Αρχαίου Περού. Το απόγευμα ελεύθερο για να περπατήσετε και να αφουγκραστείτε την αύρα της πανέμορφης αυτής πόλης. Δείπνο σε εστιατόριο. Διανυκτέρευση.


3η μέρα, Λίμα – Πουέρτο Μαλδονάδο (Αμαζονία): Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αμαζονία. Η περιπέτεια ξεκινά φθάνοντας στο Πουέρτο Μαλδονάδο. Υποδοχή και θα μας δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για την διήμερη παραμονή μας. Επιβίβαση σε κανό και κατά μήκος του ποταμού Madre de Dios θα φτάσουμε στο κατάλυμά μας. Άφιξη και γεύμα. Ο έμπειρος οδηγός μας θα μας περπατήσει μέσα από τα μονοπάτια στο τροπικό δάσος. Θα ανακαλύψουμε την ομορφιά, την πολυπλοκότητα του οικοσυστήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πτηνά, τροπικά έντομα. Το βράδυ θα κάνουμε μία νυχτερινή εκδρομή στον ποτάμι όπου θα ζήσουμε την μεταμόρφωση από τον κόσμο της ημέρας στον κόσμο της νύχτας. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα δείπνο στην τραπεζαρία του καταλύματος μας.


4η μέρα, Πουέρτο Μαλδονάδο: Ο ύπνος στην ζούγκλα σίγουρα θα μας έχει αναζωογονήσει!!! Επιβίβαση σε ξύλινα κανό και βαρκάδα στην λίμνη Sandoval στο Εθνικό καταφύγιο Tampopata. Κάνοντας απόλυτη ησυχία θα ακούσουμε τους ήχους των πουλιών να τιτιβίζουν ανάμεσα στα δέντρα, τα ουρλιαχτά των πιθήκων. Στη λίμνη ζουν πολλά είδη που απειλούνται με εξαφάνιση όπως η γιγάντια βίδρα του ποταμού, οι κόκκινοι πίθηκοι, τα μακάο με κόκκινη κοιλιά, τα ανακόντα και η υδρόβια χελώνα με κίτρινες γραμμές στο λαιμό και στα πόδια. Επιστροφή το μεσημέρι για γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε έναν πύργο – παρατηρητήριο ύψους 29 μέτρων απ’ όπου μπορείτε να παρατηρήσετε τα πουλιά. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε πάνω από το έλος σε μία ξύλινη γέφυρα 200 μέτρων για να βρούμε ανακόντα! Επιστροφή και δείπνο στο κατάλυμά μας.


5η μέρα, Πουέρτο Μαλδονάδο – Κούσκο: Απολαύστε το πρωινό σας πριν ξεκινήσουμε μία βαρκάδα στον ποταμό Madre De Dios όπου θα επισκεφθούμε το Butterfly House. Το Περού έχει την μεγαλύτερη ποικιλία πεταλούδων στον κόσμο με 3.700 γνωστά είδη. Με πτήση θα έρθουμε στο Κούσκο. Άφιξη, υποδοχή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


6η μέρα, Κούσκο – Ξενάγηση πόλης και αρχαιολογικοί χώροι: To Κούσκο γνωστό και ως Αυτοκρατορική πόλη, έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Ξεκινάμε την περιήγησή με τον ξεναγό μας από τον Ναό Koricancha ένα αρχαίο παλάτι των Ίνκας και λατρευτικό κέντρο του Ήλιου πάνω στο οποίο η τάξη των Δομινικανών έχτισαν εκκλησία η οποία σώζεται μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό που είναι και ο σημαντικότερος ναός της πόλης. Ανηφορίζοντας θα συναντήσουμε το φρούριο Sacsayhuaman, ένα εντυπωσιακό δείγμα αρχιτεκτονικής των Ίνκας. Συνεχίζουμε με τον αρχαιολογικό χώρο του Kenko, όπου γιορτάζονταν ο Ήλιος, η Σελήνη και τα Άστρα. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας με το puca – Pucara μέρος ανάπαυσης των Ίνκας. Στο τέλος θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο τέχνης, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε φρούτα, φυτά, λαχανικά και θα μάθουμε τις θρεπτικές, θεραπευτικές και καλλυντικές τους ιδιότητες. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.


7η μέρα, Κούσκο – Αγορά Πισάκ – Ολαγιαϊτάμπο – Αλατωρυχεία Μάρας – Valle Sagrado: Σήμερα θα επισκεφθούμε την Urumbamba, την Ιερή κοιλάδα των Ίνκας. Θα ξεκινήσουμε από την πολύχρωμη και πολύβουη αγορά του Πισάκ, όπου θα δούμε παραδοσιακές χειροτεχνίες και θα συνομιλήσουμε με τους ντόπιους κατοίκους. Μπορείτε να αγοράσετε από ριχτάρια, μάλλινα, πέτσινα έως αγάλματα, ξυλόγλυπτα, πήλινα και όλα αυτά μετά από αρκετό παζάρι! Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για το Ollayatambo, το αρχαιότερο χωριό στην Αμερικανική ήπειρο όπου θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό φρούριο που χτίστηκε το 16ο αιώνα Συνεχίζουμε την εκδρομή μας και θα επισκεφθούμε τα αλατωρυχεία Μάρας που κατασκευάστηκαν στην πλαγιά του βουνού στην προ -Ίνκας εποχή. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Valle Sagrado. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


8η μέρα, Valle Sagrado – Μάτσου Πίτσου – Κούσκο: Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Ξεκινάμε την ολοήμερη εκδρομή μας για να θαυμάσουμε ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, που δεν είναι άλλο από το Μάτσου Πίτσου. Τα πράγματά μας θα μεταφερθούν στο ξενοδοχείο και θα πάρουμε μαζί μας μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και άφιξη στον σταθμό του τρένου στο Ολαγιαϊτάμπο. Η διαδρομή κατά μήκος της Ιερής κοιλάδας απολαμβάνοντας την φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος, θα μας φέρει στην περιοχή Άγουας Καλιέντες γνωστή και ως Machu Picchu Pueblo. Μετά την ανάβασή μας στην κορυφή, η εικόνα που θα αντικρύσουμε είναι ανεπανάληπτη και σίγουρα θα μας ανταμείψει!!! Μία λέξη μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματά μας…ΔΕΟΣ! Οι φωτογραφικές μηχανές παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά για να αποθανατίσουμε ερείπια ναών, ανάκτορα, υδραγωγεία, σπίτια πέτρινα και όλα αυτά περιτριγυρισμένα από την ακαταμάχητη θέα! Ο έμπειρος ξεναγός μας θα μας εξηγήσει όλη την ιστορία της ιερής πόλης των Ίνκας, η οποία ανακαλύφθηκε το 1911 μ.Χ. από τον Χάϊραμ Μπίνγκαμ. Επιστροφή με τον ίδιο τρόπο στο Ολαγιαϊντάμπο με τελικό προορισμό το ξενοδοχείο μας στο Κούσκο. Δείπνο στο εστιατόριο. Διανυκτέρευση.


9η μέρα, Κούσκο – Σιλουστάνι – Πούνο: Αναχώρηση για το Πούνο. Απολαμβάνοντας τα πανέμορφα τοπία της νότιας κοιλάδα του Πούνο. θα κάνουμε μία στάση στην Andahuaylillas για να δούμε την εκκλησία του San Pedro ένα όμορφο κτήριο του 17ου αιώνα που έχει ένα εντυπωσιακό όργανο διακοσμημένο με αγγέλους και χερουβίμ. Αργότερα θα απολαύσουμε ένα γεύμα σε ένα τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς την La Raya όπου είναι το ψηλότερο σημείο μεταξύ Κούσκο και Πούνο. Φτάνουμε στην διάσημη νεκρόπολη Σιλουστάνι, στο οροπέδιο των Άνδεων, δίπλα στην όμορφη λίμνη Umayo όπου και θα ξεναγηθούμε. Τεράστιοι ταφικοί πύργοι που ονομάζονται cullpas οι οποίοι χρονολογούνται από το 600 έως το 800 μ.Χ. μερικοί από τους οποίους φτάνουν τα 12 μέτρα ύψος και 7,5 μέτρα διάμετρο. Αναχώρηση με τελικό προορισμό το ξενοδοχείο μας στο Πούνο. Στο δρόμο θα δούμε και τα Waru – waru ή αλλιώς τα διασυνδεμένα κανάλια που χρησιμοποιούνται για την γεωργία. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


10η μέρα, Πούνο – Λίμνη Τιτικάκα – Φυλές Ούρος – Πούνο: Πρωινό και επίσκεψη στην λίμνη Τιτικάκα. Θα μεταφερθούμε στην προβλήτα όπου με σκάφος θα φτάσουμε στα νησιά Ούρος. Είναι πλωτά νησάκια φτιαγμένα από καλάμια από τους ίδιους τους κατοίκους της. Υπάρχουν συνολικά 55 νησιά με μέσο όρο 2.000 κατοίκους. Θα συνομιλήσουμε με τους ιθαγενείς Ούρος και θα μάθουμε για την καθημερινότητά τους, πως κυνηγούν, πως ψαρεύουν καθώς και πως χτίζουν τα σπίτια τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου θα δειπνήσουμε. Διανυκτέρευση.


11η μέρα, Πούνο – Αρεκίπα – Chevay (Τσιβάϊ) / Κόλκα: Αναχώρηση οδικώς για την Αρεκίπα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Περού που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.325 μέτρα. Στο δρόμο μας θα σταματήσουμε στην Pampa Canahuas, ένα μέρος με εντυπωσιακά τοπία και πολυάριθμα Βικούνια, ζώα που ανήκουν στην οικογένεια των Λάμα. Θα περάσουμε από το Patahuasi και στην συνέχεια θα κάνουμε μία στάση στην Tocrapampa για φωτογραφίες από όμορφα τοπία. Το μεσημέρι άφιξη στην πόλη Τσιβάϊ και γεύμα στο εστιατόριο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Μπορείτε να κάνετε μία επίσκεψη στις Θερμές πηγές της La Calera. Διανυκτέρευση.


12η μέρα, Φαράγγι Κόλκα – Αρεκίπα: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας και άφιξη στο φαράγγι Κόλκα, όπου είναι το βαθύτερο στον κόσμο ακόμα και από το Γκραν Κάνυον με βάθος που φτάνει τα 4.150 μέτρα. Από το σημείο Cruz de Condor, την καλύτερη τοποθεσία, θα θαυμάσουμε το φαράγγι και θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τις μεγαλοπρεπείς πτήσεις από τους Κόνδορες, που είναι η εθνική περηφάνεια των Περουβιανών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και στάση στην πόλη Μάκα, θα επισκεφθούμε την εκκλησία και την τοπική αγορά. Συνεχίζουμε για την πόλη Τσιβάϊ όπου θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Επόμενη στάση η Παταμπάμπα, όπου μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό τοπίο των ηφαιστείων που περιβάλλουν την περιοχή. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Αρεκίπα. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.


13η μέρα, Αρεκίπα – Ξενάγηση πόλης – Μουσείο Santuarios Andinos – Λίμα: Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη της Αρεκίπα ή “ Η Λευκή πόλη”. Πήρε το όνομα αυτό από τους πολυάριθμους ναούς και σπίτια χτισμένα με σιγιάρ (λευκό βράχο ηφαιστειακής λάβας). Ξεκινάμε με την επίσκεψή μας στο Carmen Alto και στην συνοικία Yanahuara. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Ιστορικό κέντρο που βρίσκεται η κεντρική πλατεία και ο Καθεδρικός Ναός. Τέλος θα επισκεφθούμε το μουσείο Santuarios Andinos που φυλάσσεται η μούμια Juanita ή αλλιώς “The Lady of Ampato” η οποία θυσιάστηκε πριν από 550 χρόνια περίπου (χρονολογείται γύρω στο 1.440- 1.480) και βρέθηκε θαμμένη στον πάγο το 1995, σε πολύ καλά διατηρημένη κατάσταση του σώματός της, στο ηφαιστειακό βουνό Ampato. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και νωρίς το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου και η πτήση μας για την Λίμα.


14η – 15η μέρα, Λίμα – Αθήνα: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα και τελευταία ψώνια στην Λίμα. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου και η πτήση της επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την επόμενη μέρα στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις!

peru-lima-freepixabayfoto-historic-centre-gb8e936aab_1920
Peru-Puerto-Maldonado-freepixabayfoto-puerto-maldonado-g4d4cf716d_1920
Peru-Cusco-freepixabayfoto-cusco-g62fb837e2_1920
Peru-Urubamba-freepixabayfoto-peru-g1085fad83_1280
Peru-Machu-Picchu-freepixabayfoto-peru-ge08ac635c_1920
Peru-Sillustani-freepixabayfoto-sillustani-gaf4184c55_1920
Peru-Lake-Titicaca-freepixabayfoto-island-g4aa833127_1920
Peru-Colca-Canyon-freepixabayfoto-canyon-g9710dc613_1920
Peru-Arequipa-freepixabayfoto-arequipa-g3e13993cb_1920

Σημειώσεις

 • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών

 • Υπερήλικες ταξιδιώτες ή με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  πριν ταξιδέψουν καθώς επίσης να φροντίζουν να ασφαλίζονται για ατύχημα ή και για ασθένεια.

Ζητήστε μας το


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ!

Τιμή Συμμετοχής .. από 2.680 €

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό 

 • Αεροπορικά εισιτήρια για τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος 

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* ή 5* επιλογής σας 

 • Πρωινό καθημερινά 

 • Έξι (6) γεύματα στο σύνολο της διαμονής 

 • Δεκατρία (13) δείπνα στο σύνολο της διαμονής 

 • Εισιτήρια εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους όπου αυτά είναι απαραίτητα 

 • Επίσκεψη στο Μουσείο Larko Herrera 

 • Διήμερη διαμονή στην ζούγκλα της Αμαζονίας 

 • Επίσκεψη στα αλατωρυχεία Μάρας 

 • Διαμονή στο Valle Sagrado 

 • Βαρκάδα στην λίμνη Τιτικάκα και επίσκεψη στις φυλές Ούρος 

 • Διαμονή στην Αρεκίπα 

 • Επίσκεψη στο Φαράγγι Κόλκα το βαθύτερο στον κόσμο 

 • Επίσκεψη στο Μουσείο Santuarios Andinos 

 • Μεταφορές περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα 

 • Αγγλόφωνοι τοπικοί έμπειροι ξεναγοί 

 • Έλληνας συνοδός από την Ελλάδα καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας 

 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης 

 • Ασφάλεια ατομική, ιατρικής περίθαλψης και κάλυψη για Covid19

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων 960 € 

 • Αχθοφορικά / Φιλοδωρήματα 

 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων

 • Ότι ρητά δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα

 • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Για διαθεσιμότητα και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3225159 ή στο info@himalayatravel.gr

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept