ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΙΖΑ & ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ


ΕΚΔΟΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΒΙΖΑΣ: Όταν ξεκινάτε να οργανώσετε το ταξίδι σας, το πρώτο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθείτε είναι εάν απαιτείται ΒΙΖΑ για τη χώρα εισόδου. Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη και η εταιρεία μας μπορεί να αναλάβει την έκδοσή της στις περισσότερες περιπτώσεις. Ταξίδια όπως στις Η.Π.Α. έχουν πολλές προυποθέσεις για την έκδοση ΒΙΖΑΣ και είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους νέους ανθρώπους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας και θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για την κάθε χώρα.

Η Ελλάδα ανήκει στις αποκαλούμενες Χώρες Σένγκεν που έχουν συμφωνήσει να επιτρέψουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών τους σε αυτή την περιοχή ως ενιαία χώρα. Οι πολίτες ορισμένων χωρών εκτός Σένγκεν καλούνται να λάβουν θεώρηση Σένγκεν (επίσης γνωστή ως βραχεία διαμονή) προκειμένου να εισέλθουν στη Ζώνη Σένγκεν. Για να προσδιορίσετε αν πρέπει να αποκτήσετε μια τέτοια θεώρηση, παρακαλώ ελέγξτε την ιστοσελίδα της πρεσβείας σας για περισσότερες πληροφορίες. Εάν χρειάζεστε βίζα, πρέπει να την υποβάλετε από την ελληνική πρεσβεία ή από ελληνικό προξενείο στη δική σας χώρα. Σχετικές πληροφορίες για το πώς μπορείτε να προχωρήσετε μπορούν να βρεθούν σε αυτές τις ιστοσελίδες: 

Κάθε ταξιδιώτης για ταξίδια πρέπει να γνωρίζει:


 1. Στην Ελλάδα πρέπει να έχει ταυτότητα ή διαβατήριο
 2. Στις χώρες της ΕΟΚ που έχουν υπογράψει τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ πρέπει να έχει ταυτότητα νέου τύπου με λατινικους χαρακτηρες ή διαβατήριο νέου τύπου ( έκδοση σε αστυνομικό τμήμα)
 3. Στις χώρες της ΕΟΚ που δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ και σε όλες τις τρίτες χώρες πρέπει να έχει μόνο διαβατήριο νέου τύπου (έκδοση σε αστυνομικό τμήμα) 
 4. ΠΡΟΣΟΧΗΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να ταξιδέψει με πρόχειρη ταυτότητα, κομμένη ταυτότητα ή με παραποιημένα στοιχεία
 5. Για κάθε διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων της αστυνομίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στο τηλέφωνο 210-3530000
 6. Για τη έκδοση Διαβατηρίου απαιτείται: Αίτηση, Προσωπική Παρουσία στο Αστυνομική Τμήμα, 1-2 πρόσφατες ειδικές ψηφιακές φωτογραφίες (γνωρίζουν οι φωτογράφοι), 2 φωτοτυπίες ταυτότητας, παράβολο από εφορία, το παλαιό διαβατήριο (εφόσον υπάρχει)
 7. Για λεπτομέρειες παρακαλώ επισκεφθείτε το:   http://www.passport.gov.gr

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept