Pergamon-Bergama-Turkey-freepixabayfoto-archeology-2008035_1920

ΤΡΟΙΑ – ΑΙΒΑΛΙ – ΠΡΟΥΣΑ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ


Κωνσταντινούπολη – Αδριανούπολη – 40 Εκκλησίες – Βιζυή


5 ημέρες εκδρομή από 800 € με ημιδιατροφή!


Αναχώρηση κάθε Τετάρτη .. από 02.11.2022 .. έως 15.03.2023


1η μέρα, AΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ:  Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη (ασιατική πλευρά), συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας. Παίρνoντας τον παραλιακό δρόμο μια εκπληκτική διαδρομή ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Η ώρα είναι ιδανική για πέρασμα με λεωφορείο από τον δρόμο της Βαγδάτης και μετά περίπατο στα γραφικά στενά του Καντίκιοϊ, της Αρχαίας Χαλκηδόνας, στην αγορά μπαχαρικών –λαχανικών – παραδοσιακών προϊόντων με τα χίλια χρώματα, στην εκκλησία που έγινε η Οικουμενική Σύνοδος για τον Μονοφυσιτισμό και έγινε το θαύμα της Αγίας Ευφημίας. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι με προορισμό την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και το λιμάνι Καμπατάς, διασχίζοντας τις δύο Ηπείρους από την Ασία στην Ευρώπη!!!Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο,μεταφορά στο ξενοδοχείο,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.


2η μέρα, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ: Πρωινό και αναχώρηση για Αδριανούπολη, τη δεύτερη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Άφιξη και στην περιήγηση της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τέμενος Σελιμιγιέ με τους 4 μιναρέδες, που οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο και αποτελεί το αρτιότερο δημιούργημα του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Από ορισμένα σημεία του φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε ( 1451 μ.Χ.). Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι, δημιούργημα του 16ου αιώνα και που σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, το Τέμενος Έσκι Τζαμί του 15ου αιώνα, το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, το Μουσείο Υγείας καθώς και το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο Αδριανούπολης . Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για αγορές και καφέ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.


3η μέρα, ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ( ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΣΕΛΙΝΑΙΟ ΤΖΑΜΙ ) – 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – ΒΙΖΥΗ – ΑΙΒΑΛΙ: Πρωινό και στην περιήγηση της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τέμενος Σελιμιγιέ με τους 4 μιναρέδες, που οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο και αποτελεί το αρτιότερο δημιούργημα του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Από ορισμένα σημεία του φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε ( 1451 μ.Χ.). Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι, δημιούργημα του 16ου αιώνα και που σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, το Τέμενος Έσκι Τζαμί του 15ου αιώνα, το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, το Μουσείο Υγείας καθώς και το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο Αδριανούπολης. Στη συνέχεια ξεκινάμε το οδοιπορικό μας στην Ανατολική Θράκη με πρώτο σταθμό τις 40 Εκκλησιές, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού στους πρόποδες του Μικρού Αίμου. Εδώ στις αρχές του 20ου αιώνα, η τοπική κοινότητα αριθμούσε 10.000 Έλληνες! Επίσκεψη στο μικρό μουσείο με τα Αρχαϊκά, Ρωμαϊκά, Βυζαντινά και Οθωμανικά εκθέματα. Συνεχίζουμε με σύντομη επίσκεψη στο χωριό Βιζύη, γενέτειρα του μεγάλου μας λογοτέχνη Γεωργίου Βιζυηνού, όπου βρίσκεται και ο περίφημος Ναός της Αγίας Σοφίας. Αμέσως μετά αναχώρηση για τις Κυδωνίες (Αιβαλί) περνώντας από τα φημισμένα Δαρδανέλια (Τσανάκκαλε) και φυσικά και τον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας ή Ίλιον, τη μυθική πόλη, θέατρο του Τρωικού πολέμου, μέρος του οποίου περιγράφεται στην Ομήρου Ιλιάδα, το αρχαιοελληνικό έπος, του 9ου ή 8ου π.Χ. αιώνα. Η Τροία είναι επίσης το όνομα του αρχαιολογικού χώρου, της παραδοσιακής τοποθεσίας της Ομηρικής Τροίας, στη Μικρά Ασία, κοντά στην ακτή της σημερινής βορειοδυτικής Τουρκίας, νοτιοδυτικά των Δαρδανελίων κάτω από το Όρος Ίδα της Φρυγίας.Αφιξη στο Αιβαλί , σύμβολο της προσφυγιάς του 1922, σήμερα αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, που διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Αποτελεί το εμπορικό κέντρο της περιοχής, μετά το Αδραμύττιο. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά, ενώ πολλά τούρκικα τεμένη είναι πρώην ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,δείπνο,διανυκτέρευση.


4η μέρα, ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΠΡΟΥΣΑ: Πρωινό και στην ξενάγηση μας θα θαυμάσουμε τον ωραίο αιγιαλό στο μυχό του που λεγόταν “Φάληρο”, με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο “Γενιτσαροχώρι” και οι άλλοτε εσωτερικοί λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά- λιμάνι. Αναχώρηση για την Πέργαμο για να θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη, τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Ακολουθεί ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, ενός από τα κέντρα της αρχαιότητας που δημιουργήθηκε προς τιμήν του θεού της ιατρικής, Ασκληπιού. Συνεχίζουμε για την Προύσα, την 4η μεγαλύτερη πόλη της βορειοδυτικής Τουρκίας και πρωτεύουσα της επαρχίας του Μαρμαρά. Η πόλη αναφέρεται συχνά και ως “Yesil Bursa”, δηλαδή “Πράσινη Προύσα”, λόγω των πολυάριθμων πάρκων της και του πράσινου τοπίου που την περιβάλλει, ενώ έχει συνδέσει το όνομά της με τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται στο όρος Όλυμπος της Μυσίας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.


5η μέρα, ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ: Μετά το πρωινό θα δούμε τους τάφους – μνημεία των Χατζηδιαβάτη και Καραγκιόζη (Hatziavatis – Karagiozis.) Δεύτερη στάση μας θα είναι στο Koza Han , ένα ενδιαφέρον κτίριο στην καρδιά της παλιάς αγοράς μεταξιού ( Kapalı Carsi ). Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και την πτήση της επιστροφής.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Η εκδρομή πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων.

 • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Υπερήλικες ταξιδιώτες ή με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  πριν ταξιδέψουν καθώς επίσης να φροντίζουν να ασφαλίζονται για ατύχημα ή και για ασθένεια.

Ζητήστε μας το


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ!

Τιμή Συμμετοχής από .. 800

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά Εισιτήρια Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα.

 • Φόροι Αεροδρομίων.

 • Μεταφορές / Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • 1 νύχτα με πρωινό 4* Hotel Riva Taksim στην Κωνσταντινούπολη.

 • 1 γεύμα σε τοπικo εστιατόριo στην Κωνσταντινούπολη.

 • 1 νύχτα με ημιδιατροφή στο 5* Hotel Margi στην Αδριανούπολη.

 • 1 νύχτα με ημιδιατροφή στο 5* Hotel Grand Temizel στο Αιβαλί.

 • 1 νύχτα με ημιδιατροφή στο 4* Hotel Anatolia Bursa στην Προύσα.

 • Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αχθοφορικά – Φιλοδωρήματα

 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων

 • Είσοδοι στα επισκεπτόμενα αξιοθέατα

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ – PEGASUS AIRLINES

PC 1192  09:25 – 11:45   ΑΘΗΝΑ  –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

PC 1191  16:35 – 17:00   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  –  ΑΘΗΝΑ

Για διαθεσιμότητα και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3225159 ή στο info@himalayatravel.gr

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273 emergency
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500
 • ΓΕΜΗ: 007032301000

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept