berlin-freepixabayfoto-brandenburg-gate-275437_1920 (2)

ΒΕΡΟΛΙΝΟΠολιτιστική Οδική Αεροπορική Εκδρομή – 5 ημέρες


1η μέρα, Αθήνα – Βερολίνο: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για Βερολίνο. Με την άφιξή μας ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη. Από την πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρό Μαρξ, θαυμάζουμε την εναλλαγή των μνημείων της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης. Κοντά στο πέρασμα του Τσεκ Πόϊντ Τσάρλυ, τα απομεινάρια του τείχους μας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Θα διασχίσουμε την επιβλητική λεωφόρο της17ης Ιουνίου για να απολαύσουμε το κεντρικό πάρκο Τιεργκάρτεν. Στη βόρεια πλευρά του, εδρεύει το κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας, ενώ στην νότια, είναι θαμμένο το ναζιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του Βερολίνου. Μια περιοχή που αξίζει να επισκεφθεί κανείς στον ελεύθερο χρόνο του. Αργότερα, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας. Το βράδυ, διανυκτέρευση.

Berlin-freepixabayfoto-berlin-51058_1280

2η μέρα, Βερολίνο (Μουσείο Περγάμου): Πρωινό γεύμα και αναχώρηση για το Μουσείο της Περγάμου, όπου φυλάσσονται τα    ελληνιστικά μνημεία με το μοναδικό βωμό του Δία, η πύλη της θεάς Ιστάρ από τη Βαβυλώνα και η πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο      χρόνο στην διάθεσή μας. Μια βόλτα στη μοντέρνα Ποτσντάμερ Πλατς που ήταν το επίκεντρο της άλλοτε νεκρής ζώνης, θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα. Η συγκεκριμένη περιοχή ανοικοδομήθηκε από την αρχή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στη θέση    των εγκαταλειμμένων κτιρίων του ’50, υψώνονται ουρανοξύστες σχεδιασμένοι από γνωστούς αρχιτέκτονες, ενώ πολύ δημοφιλής έχει γίνει επίσης και ο χώρος κάτω από  τον τεράστιο θόλο του Sony Center. Στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο  μας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια ή για να επισκεφτούμε τον όμορφο Ζωολογικό Κήπο του Βερολίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Berlin-freepixabayfoto-berlin-91850_1920

3η μέρα, Βερολίνο – Πότσδαμ – Βερολίνο: Θα πάρουμε το πρωινό μας και θα ξεκινήσουμε για το Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, 30 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου. Εκεί βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου. Θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στο Σαν Σουσί, όπου τα θρυλικά ανάκτορα χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για ψώνια και βόλτα. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στις μοναδικές αυλές “Hackesche Hofe” στο κέντρο του Βερολίνου όπου σας περιμένουν πολυάριθμα μικρά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια, όπως επίσης και στην οδό Bergemannstrasse. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Lindn και στους κάθετους σε αυτή δρόμους. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfurstendam. Οι Galleries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής απόψεως κώνο στο κέντρο του, και το πολυτελές Quartier 206 αξίζουν επίσης μια επίσκεψη. Το βράδυ, διανυκτέρευση.

Potsdam-freepixabayfoto-potsdam-3654875_1920

4η μέρα, Βερολίνο – Δρέσδη – Βερολίνο: Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τη Δρέσδη, την πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας. Τα εξαίσια κτίσματά της, της χάρισαν προπολεμικά τον τίτλο της “Φλωρεντίας του βορρά”. Θα θαυμάσουμε το Τσβίγκερ, τμήμα των Ανακτόρων των βασιλιάδων της Σαξονίας, την πρόσοψη του αναγεννησιακού Ρεζιντενσλός, το Δημαρχείο κ.α. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο. Διανυκτέρευση.

Dresdi-freepixabayfoto-dresden-1230720_1920

5η μέρα, Βερολίνο – Αθήνα: Θα πάρουμε το πρωινό μας και θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο,  για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. 

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept