Brussels-freepixabayfoto-palace-3654825_1920

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣΒρυξέλλες!


Είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου και διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.4 Ημέρες Αεροπορική Οδική Πολιτιστική Εκδρομή από 395  €


Τακτικές Αναχωρήσεις – Ισχύει έως 31/08/2021


1η Μέρα,  Άφιξη, Βρυξέλλες Πανόραμα: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Βρυξέλλες. Πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια πόλη με ένδοξο παρελθόν στην οποία σήμερα εδώ χτυπά η καρδιά της Ευρώπης! Θα ανακαλύψουμε τη ‘μαγεία’ που την περιβάλλει και θα θαυμάσουμε τα ιστορικά μνημεία και τις σύγχρονες κατασκευές της μέσα από τις όμορφες πλακόστρωτες γειτονιές στο κέντρο της πόλης. Μεταξύ άλλων θα γνωρίσουμε το Ατόμιουμ σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών, τo Βασιλικo παλάτι του Λάκεν και τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, τον Γιαπωνέζικο πύργο και την Κινέζικη Παγόδα, την πλατεία Grand Sablon με τον γοτθικού ρυθμού Ναό της Παναγίας, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τα Βασιλικά Ανάκτορα, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Grand Place, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπως και την Ευρωπαϊκή επιτροπή στο χαρακτηριστικό ελικοειδές σχήμα του κτιρίου Berlaymont. Στάση στην κεντρική πλατεία Grand Place όπου το κομψό Δημαρχείο, τα πανέμορφα και έντονα διακοσμημένα κτίρια των συντεχνιών, και οι επώνυμοι κατά καιρούς κάτοικοι της προσδίδουν μια πρωτόγνωρη αύρα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κεντρική πλατεία των Βρυξελλών θεωρείται ως ‘η Ομορφότερη Πλατεία Παγκοσμίως’! Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Απόγευμα Ελεύθερο. Διανυκτέρευση.


2η Μέρα, Ελεύθερη Ημέρα ή Εκδρομή στην Φλάνδρα, Γάνδη, Μπρύζ (προαιρετικά) *(από 6 άτομα): Πρωϊνό. Ελεύθερη Ημέρα ή προαιρετική εκδρομή στις μεσαιωνικές πόλεις της Φλάνδρας, Γάνδη και Μπρύζ. Στάση στην Γάνδη. Μια μεσαιωνική πόλη που θεωρείται από τις ομορφότερες του Βελγίου. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό της κέντρο όπου θα δούμε το επιβλητικό Διοικητήριο τον ναό του Αγ. Νικολάου τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη, το Βασιλικό θέατρο, τη γέφυρα του Αγίου Μιχαήλ με την υπέροχη θέα στο κανάλι και την προβλήτα του παλιού λιμανιού Γκράσλει. Μια ιστορική πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης και σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και ‘ζωντανές’ πόλεις του Βελγίου λόγω και τις πληθώρας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και σχολών που φιλοξενει. Συνεχίζουμε για τη ‘διάσημη’ Μπρύζ, μια πόλη μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, εκεί όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ο περίπατος μας μέσα στα σοκάκια περιτριγυρισμένοι από τα γραφικά κτίσματα και τα κανάλια της χρυσής εποχής, θα μας ‘ζωντανέψει’ μεσαιωνικές εικόνες από τότε οπού η πόλη υπήρξε το πιο πλουσιότερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου. Η κεντρική πλατεία, τα επιβλητικά κτίρια, το διοικητήριο, η λίμνη της αγάπης, οι όμορφοι διάσπαρτοι ναοί όπως ο Ναός της Παναγίας, το πρώτο νοσοκομείο της Ευρώπης του Αγ. Ιωάννη που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα! και οι παλαιοί υδάτινοι οδοί με τις χαμηλές γέφυρες και τα παραδοσιακά σπίτια στις όχθες μας μαρτυρούν το έντονο παρελθόν της. (κόστος 95€, υλοποιείται με την ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων). Διανυκτέρευση.


3η Μέρα, Βρυξέλλες Ελεύθερη Ημέρα: Πρωϊνό. Βρυξέλλες, Ελεύθερη μέρα και δυνατότητα για έναν απολαυστικό περίπατο στην Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η κεντρική πλατεία Grand Place, με τα υπέροχα μοναδικής αξίας και ομορφιάς κτίρια, η Ευρωπαϊκήm γειτονιά ‘European Quarter’, με τις μοντέρνες κατασκευές που φιλοξενούν υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος ‘Rue Neuve’ (πλησίον της Grand Place), μαζί με τα πλακόστρωτα στενά με την πληθώρα κόσμου, εμπορικών και παραδοσιακών μαγαζιών, μπυραριών, εστιατορίων και μπουτίκ σοκολάτας μας περιμένουν! Μια βόλτα στην ‘Άνω Πόλη’ όπως στην ‘Αvenue Louise’ και την ‘Boulevard de Waterloo’ με τα επώνυμα καταστήματα, ή μια επίσκεψη στην πλατεία ‘Sablon’ ή την ‘Sainte Catherine’ με τα γραφικά μαγαζάκια της περιοχής θα μας γεμίσει όμορφες εικόνες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε στα παραδοσιακά μπιστρό, μαζί με κάποια τοπική λιχουδιά και μερικές από τις άπειρες ετικέτες μπύρας που. το Βέλγιο φημίζεται ιδιαιτέρως! Διανυκτέρευση.


4η Μέρα, Βρυξέλλες, Αναχώρηση: Πρωϊνό. Ελεύθερος χρόνος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Brussels-freepixabayfoto-brussels-4122572_1920
Brussels-freepixabayfoto-chocolaterie-3590622_1920
Brussels-freepixabayfoto-belgium-3595338_1920
Brussels-freepixabayfoto-mini-europe-3615438_1920

Σημειώσεις:

 • Η σειρά των ξεναγήσεων είναι δυνατόν να διαμορφωθεί (χωρίς να παραλειφθεί κάτι) για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος και η αναχώρηση πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων και 3 νύχτες ελάχιστη διανυκτέρευση.

 • Υπερήλικες ταξιδιώτες ή με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  πριν ταξιδέψουν καθώς επίσης να φροντίζουν να ασφαλίζονται για ατύχημα ή και για ασθένεια.

Περιλαμβάνονται:

 • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό

 • Διαμονή στις Βρυξέλλες στο 4* ξενοδοχείο Hotel NH Brussels Louise ή παρόμοιο

 • Μεταφορά από / προς το αεροδρόμιο Βρυξελλών

 • Eλληνόφωνη ξενάγηση πόλης Βρυξελλών

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια

 • Φιλοδωρήματα – Αχθοφορικά

 • Είσοδοι σε επισκεπτόμενα αξιοθέατα-μουσεία-κρουαζιέρες-αρχαιολογικούς χώρους

 • Τουριστικός Φόρος Διαμονής (πληρωτέος στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου).

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Τιμή συμμετοχής ανά άτομo:

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΣΧΥΟΣ   01/05/2021 – 31/08/2021


διαμονή σε


ΔΙΚΛΙΝΟδιαμονή σε


ΜΟΝΟΚΛΙΝΟελάχιστη συμμετοχή


ΑΤΟΜΩΝδιάρκεια


ΔΙΑΜΟΝΗΣ


395 €

420 €

445 €

435 €

540 €

565 €

6-8 άτομα

4-5 άτομα

2-3 άτομα

3 νύχτες / 4 ημέρες

Για διαθεσιμότητα και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3225159 ή στο info@himalayatravel.gr

 • Φιλελλήνων 4, 4ος όροφος
  Πλ. Συντάγματος, 10557 Αθήνα
 • Τηλ: 210 322 5159, 210 321 2084
 • Κιν: 694 94 73 273
 • Fax: 210 325 1474
 • Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-18:00
 • Email: info@himalayatravel.gr
 • ΜΗΤΕ: 0206E60000460500

© 1985-2017 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept